Sport

A dobogót célozták meg a magyar súlyemelők

Nagy Péter (nagy péter, )
Nagy Péter (nagy péter, )

Kontinensviadal keretében szombattól szombatig vetélkednek Európa legjobb súlyemelői Tel-Avivban, ahol hat magyar erős ember is szerencsét próbál.


Nagy Péterben dobogós helyezésében bízik a szakvezetés
Fotó: MTI/EPA

A piros-fehér-zöld színeket képviselők közül elsőként Soóky Gergely lép porondra, aki vasárnap versenyez a 62 kilogrammosok kategóriájában.

“Ráadásul végre a felnőttek között is van esélye a pontszerzésre, tehát ott lehet az első hatban” – mondta az MTI-nek a 20 éves, tavaly szakításban junior Eb-ezüstérmes emelőről Dobos Imre, a hazai szövetség (MSSZ) elnöke.

Soókyhoz hasonlatosan az A csoportban, tehát a kategória legjobbjai között méretheti meg magát a 85 kilós Baranyai János, aki Ördögh István szövetségi kapitány szerint ugyancsak pontszerző lehet, s az ólomsúlyban, a plusz 105 kilósok között induló, 2012-ben szakításban Európa-bajnoki bronzérmes Nagy Péter is, aki legjobb magyarként dobogóközelben végezhet az izraeli Eb-n.

A B csoportba sorolták be nevezési eredménye alapján a 94 kilogrammos Vaspöri Gábort és a 105 kilósok mezőnyében versenyző Gyurkovics Ferencet, akárcsak az egyetlen magyar női indulót, a korábbi Európa-bajnoki ezüstérmes Nagy Nikolettát, aki a 63 kilogrammban szerepel.

Utóbbitól ezúttal nem várható dobogós helyezés, mivel tavalyi térdműtétje és a féléves kihagyás után még nem érte utol önmagát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik