Sport

Remek hír a magyar hokiválogatottnak

A szlovén Kopitar a csapatával kiharcolta az NHL rájátszást, így szinte biztosan nem lehet ott a Divízió 1-es világbajnokságon.

A 2012-es Stanley Kupa-győztes Los Angeles Kings bejutott az NHL rájátszásába, miután a szerdai játéknapon 4-0-ra legyőzte a vendég Phoenix Coyotes alakulatát. Hogy mi köze ennek az április 20-26. között esedékes koreai Divízió 1-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatottnak?

Anze Kopitar Los Angelesben is hatalmas sztár
Fotó: Europress

Hát csak annyi, hogy a Los Angeles sztárja, a szlovén Anze Kopitar így nem erősítheti hazája csapatát, ezzel jelentősen csökkentve egyik legnagyobb ellenfelünk játékerejét. A szlovénok ott voltak Szocsiban is a téli olimpián, ahol amellett, hogy a legjobb nyolc között a svédek verték ki őket a további küzdelmekből, éppen Kopitar játszotta a legtöbbet, 105 percet a csapatából.

A playoffért küzdő csapatok közül fontos két pontot gyűjtött be a Detroit Red Wings, amely az előző idényben finalista Boston Bruinst győzte le. Az Ottawa Senators ugyanakkor fájó vereséget szenvedett a New York Islanderstől, és így minimálisra csökkent továbbjutási esélye.

NHL, alapszakasz, eredmények:

Ottawa Senators-New York Islanders 1-2
Detroit Red Wings-Boston Bruins 3-2
Anaheim Ducks-Edmonton Oilers 3-2
Los Angeles Kings-Phoenix Coyotes 4-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik