Sport

Birkózás: jól is végződhet ez a szörnyű nap

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel a bronzéremért léphet szőnyegre a finnországi birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapjának esti programjában, miután a vigaszágon legyőzte román ellenfelét.

Az Eb ezüst- és bronzérmes szombathelyi nehézsúlyú a negyeddöntőben technikai tussal kapott ki Alan Anatoljevics Kugaljovtól, az orosz azonban később a fináléba jutott, így Ligetinek esélye nyílt a vigaszágon.

A bronzmérkőzést egy változatos, végletekig izgalmas találkozón harcolta ki Ligeti. Rares Daniel Chintoan ellen nem kezdett jól, gyorsan hátrányba került, majd a szünetig hol ő, hol riválisa tudott akciót csinálni. A pihenőre a román mehetett 4-3-as előnnyel, a folytatásban azonban Ligeti gyorsan fordított (5-4), riválisa pedig azon nyomban csinált egy pontot.

Fotó: MTI

Már csak másfél perc volt a meccsből, de a java még ezután következett: Ligeti két pontért átforgatta a románt, aki vissza tudott fogni, s a magyar mögé került. A zsűri 2-2 pontot adott, ám Gulyás István videózást kért, aminek végén versenyzője megkapta a mögé kerülésért járó pontot. A 8-7-es előny az addig látottak alapján nem tűnt megnyugtatónak, ám 45 másodperccel a vége előtt a szombathelyiek birkózója szépen összefogta ellenfelét, és a hátára dobta, amiért négy pont járt, ezzel pedig a meccs eldőlt.

A vége 12-8 lett, ám sem a magyar versenyző, sem a kapitány nem volt elégedett.

“Ez a nap eddig szörnyű, de szerencsére, akár még jól is végződhet” – foglalta össze teljesítményét Ligeti.

“Megint az történt, ami Daninál nem ritka, egészen egyszerűen ő viszi a meccsbe az ellenfelet, tiszta szituációkban saját magát hozza nehéz helyzetbe. Hihetetlen. Mindegy, reméljük, a kőkemény grúz ellen nyerni tud” – mondta Gulyás István szakágvezető.

A nap első számú magyar éremesélyesének, a tavaly vb- és Eb-bronzérmes Barka Emesének már a harmadik hely megszerzésére sem maradt esélye Vantaában, mivel a negyeddöntőben őt legyőző francia Aureliet Basset nem jutott fináléba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik