Sport

Belehalt sérüléseibe a madárember

A kórházban elhunyt egy 33 éves amerikai extrémsportoló, és ezzel háromra emelkedett a svájci Alpokban "madárembereket" szombaton ért szerencsétlenség halottjainak száma - közölte csütörtökön a svájci rendőrség.

A három férfi Bern kantonban, a Berni-felvidéken ugrott le helikopterből szárnyas repülőruhával (wingsuit), de ismeretlen okból mindhárman egy alpesi legelőnek csapódtak. Ketten a helyszínen életüket vesztették, köztük a francia bázisugrás egyik vezető személyiségének tartott Ludovic Woerth. A saját köreiben Videomanként emlegetett 34 éves férfi húszéves kora óta ugrott, arról volt híres, hogy egy fejére erősített kamerával megörökítette az ugrásait.

Ugyancsak a helyszínen életét vesztette Dan Vicary 33 éves új-zélandi extrémsportoló, aki francia társához hasonlóan már több száz ugrást tudott maga mögött. Harmadik társuk túlélte a zuhanást, de szerda este a kórházban ő is belehalt sérüléseibe.


Fotó: Thinkstock

A bázisugrók fekete hétvégéje volt az elmúlt hét vége Svájcban. Vasárnap egy 33 éves svájci nő is életét vesztette sziklának csapódva, ugyancsak a bázisugrók által kedvelt Berni-felvidéken. 

Szerte a világon évente mintegy húszan vesztik életét a Denevéremberéhez hasonló szárnyas repülőruhát alkalmazó bázisugrás közben. 

Tavaly augusztusban ugyancsak a svájci Alpokban halt szörnyet szárnyas repülőruhában végrehajtott bázisugrás közben Mark Sutton brit kaszkadőr, aki a 2012-es londoni olimpia nyitógáláján James Bond-jelmezben ugrott ki helikopterből.

Októberben pedig Kínában holtan találták Kováts Viktort, a szárnyasruhás ugrás magyar nemzeti bajnokát, miután egy sikertelen próbaugrás következtében a Hunan tartományi Tienmen-hegy völgyében lezuhant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik