Sport

Barka Emese már az eldöntőért birkózik

Csak Barkában és a jó szerencsében bízhatunk a finnországi birkózó Európa-bajnokságon.

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel miután magabiztosan verte a macedón Boban Danovot meglepően simán, technikai tussal kikapott az orosz Kugaljovtól a negyeddöntőben, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet.

“Ez nagyon gyenge volt, nagyon. Az a baj, hogy ha valami a meccs elején nem úgy alakul, ahogy kellene, akkor elkezd összevissza csapkodni. Most már minden az oroszon múlik” – bosszankodott Gulyás István szövetségi kapitány, utalva arra, hogy Ligeti csak akkor kerülhet vigaszágra, ha Kugaljov döntőbe jut.

A 21 éves 74 kilós Nagy Mihály már 15 másodperc elteltével komoly, 4-0-s hátrányba került az ukrán Oleh Bilocerkivszkivel szemben, aki villámgyorsan kikapta a lábát, majd megpörgette őt. A fiatal magyar a folytatásban sem tudott átütő lenni, és mivel 4:45 percnél ellenfele elérte a technikai tushoz szükséges különbséget (12-1). Nagy már csak a vigaszági szereplésben bízhat, ehhez az kell, hogy legyőzője fináléba jusson.

A nők 59 kilogrammos versenyében a tavaly világbajnoki és Eb-bronzérmes Barka Emese villámgyors győzelemmel mutatkozott be – a négy közé jutásért a francia Aureliet Basset ellen lép majd szőnyegre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik