Sport

Mindkét magyart lebirkózták

A szabadfogású Molnár József és a 17 éves Galambos Ramóna is kiesett, így a szerdai napon egyetlen magyar sem maradt versenyben a Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokságon.

Azt már a sorsoláskor lehetett sejteni, hogy Molnárnak nehéz dolga lesz a tavalyi Eb-n 55 kilóban második fehérorosz Uladzislau Andreju ellen. Gulyás István szakágvezető kevéssel a meccs előtt arról beszélt, hogy ha az első két-három percben a fehérorosz nem tud akciót csinálni, akkor talán a folytatásban lehet esélye fiatal versenyzőjének.

A 21 éves magyar birkózó aztán fél percig sem tudta feltartóztatni Andrejut, aki egy szép lábra támadás után mögé került, majd meg is pörgette őt, így 3-0-ra vezetett. A folytatásban Molnár nagyon keményen dolgozott, szépen tette a karját a fehérorosz hóna alá, riválisa pedig csak a bontásra figyelt és a kontrákra figyelt, aminek 11-0-s, technikai tus lett a vége.

A nap másik magyarja, a mindössze 17 éves Galambos Ramóna (60 kg) a 2009-ben vb-győztes, Londonban olimpiai bronzérmes azeri Julija Ratkeviccsel csapott össze, szintén a nyolcaddöntőben. Ramóna eleinte kicsit lámpalázasan versenyzett, majd 6-0-as hátrányból a végére feljött 6-2-re, ami szép, a jövőben bizakodásra okot adó eredmény.

Mindkét magyar csak abban reménykedhetett, hogy legyőzőjük a döntőig menetel és akkor a vigaszágon folytathatják. Ez azonban nem jött össze

Az Eb harmadik napján, csütörtökön a szabadfogásúaknál Ligeti Dániel (125 kg) és Nagy Mihály (74 kg), míg a nőknél Barka Emese (55 kg) lesz érdekelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik