Sport

Sastin nem örül, de nem is kesereg

sastin marianna (sastin marianna, )
sastin marianna (sastin marianna, )

A világbajnok Sastin Marianna elsősorban az átütőerő hiányával magyarázta negyeddöntős búcsúját a finnországi Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

“Mindig az aranyérem a cél, ezért is sajnálom, hogy ez a mai nap így sikerült. Nem tudtam olyan átütő lenni, mint a szeptemberi budapesti vb-n” – nyilatkozta az MTI-nek az 59 kg vb-győztese, hozzátéve, hogy nem örül ugyan, de nem is kesereg a gyengébb eredmény miatt. “A legfontosabb, hogy a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon legyek majd jó. Új súlycsoportban, 58 kg-ban kell birkózni, ami nagyon erős, de szerintem jó lesz ez nekem, még úgy is, hogy egy kilóval többet kell fogyasztani.”

Wöller Ákos, Sastin férje, s egyben a válogatott kapitánya abban egyetértett kedvesével, hogy nem olyan volt mint Budapesten, ám ő egy kicsit másban látta a problémát.

Fotó: MTI

“Szerintem fejben ment el a negyeddöntős meccs, több olyan szituáció is volt, amiből máskor pontot csinál, most pedig nem. Nyilván kapott egy kis hazai pályát a finn, az első szakaszban egy mögé kerülésért nem kapott Marianna pontokat, a másodikban meg egyszer a szőnyegen kívülre tette, de mindig azt szoktam mondani, úgy kell birkózni, hogy ilyeneken ne múlhasson” – mondta Wöller Ákos.

A kapitány a nap másik magyar női versenyzőjéről, a két siker után a negyeddöntőben, majd a vigaszágon vereséget szenvedett Dénes Mercédeszről (48 kg) csak jókat mondott, szerinte a még junior birkózó szépen teljesített, s nagyon hasznosnak nevezte, hogy négy mérkőzést is vívott az Eb-n.

A szabadfogásúak szakágvezetője, Gulyás István sem volt elégedetlen, azt ugyanakkor elmondta, hogy Szmik Attila (97 kg) szereplése könnyen lehetett volna akár még jobb, a vigaszágon ugyanis kevésen múlt a német William Hart elleni mérkőzés.

“Kicsit sajnálom, mert a bronzmeccsen nem lett volna esélytelen a moldáv Ceban ellen” – mondta  a szakember.

Szerdán a szabadfogásúaknál Molnár József az 57 kilogrammos kategóriában a tavalyi Eb-n 55 kilóban második fehérorosz Uladzislau Andreju ellen kezd a nyolc közé jutásért, míg a nőknél a mindössze 17 éves Galambos Ramóna (60 kg) a 2009-ben vb-győztes, Londonban olimpiai ezüstérmes azeri Julija Ratkeviccsel csap össze, szintén a nyolcaddöntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik