Sport

Nem becsüli le a Sportingot a Szeged

Juan Carlos Pastor (juan carlos pastor, )
Juan Carlos Pastor (juan carlos pastor, )

Az EHF-kupában a legjobb négy közé jutásért a Sporting Lisszabon lesz a Pick Szeged ellenfele. Juan Carlos Pastor vezetőedző szerint komolyan kell venni a portugálokat.

Az első meccset idegeben vívja a szegedi csapat (április 19. vagy 20.), a visszavágót rendezik az újszegedi sportcsarnokban (április 26. vagy 27.). A négyes döntő házi gazdája Berlin lesz. A Füchse Berlin, mint rendező már ott a fináléban, amit május 17-én és 18-án rendeznek.

“A legfontosabb, hogy a Sporting is egy komoly csapat, nem szabad lebecsülni őket. Idegenben, Dániában, a Skjern otthonában is fölényesen nyertek, ez pedig komoly fegyvertény. Célunk nem is lehet más, mint kiharcolni a berlini négyes döntőbe jutást. Megpróbálunk minél alaposabban felkészülni az ellenfelünkből, és akkor nem érhet bennünket semmilyen meglepetés” – mondta Juan Carlos Pastor a pickhandball.hu-nak.

Fotó: MTI

Marko Krivokapics, a Pick Szeged másodedzője szerint kedvező volt nekik a sorsolás.

“Éppen hétfő este a Szeged VTV-ben azt mondtam, hogy legyen a Sporting az ellenfelünk. Ez bejött, jobb, mint ha a román Constatával kellett volna harcolnunk. A lisszaboni együttes is csapatként harcol, ebben rejlik az ereje. A Benficával kétszer is döntetlent játszottak a bajnokságban, így hasonló játékerőt képviselnek, mint a harmadik fordulóbeli ellenfelünk. Úgy gondolom, hogy ha megszokott játékunkat nyújtjuk, akkor ott leszünk a Final Fourban, kiharcoljuk a berlini négyes döntőbe való részvételt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik