Sport

Kikaptak a magyarok a birkózó-Eb negyeddöntőjében

Sastin Marianna (sastin marianna, )
Sastin Marianna (sastin marianna, )

Sastin Marianna, Szmik Attila és Dénes Mercédesz is a legjobb nyolc közé jutott Finnországban, de ott vereséget szenvedett. A keddi a birkózó-Európa-bajnokság nyitónapja.

A világbajnok Sastin Marianna első meccsét megnyerve a negyeddöntőbe jutott az 58 kilogrammos súlycsoportban. Rá a hazai közönség előtt szereplő, háromszoros junior Eb-aranyérmes Petra Olli várt, aki aztán nagy meglepetésre legyőzte a magyar birkózót.

Sastinhoz hasonlóan negyeddöntőbe jutott a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Szmik Attila és a női 48 kilósok között versenyző Dénes Mercédesz.

A kontinensviadal honlapjának beszámolója szerint Szmik második meccsén a spanyol Hector Rodriguez Iglesiast múlta felül, s az elődöntőbe kerülésért a 2012-es Európa-bajnokkal, az orosz Abduszaman Gagyiszovval kellett megküzdenie, ám alulmaradt riválisával szemben. Honfitársunk első meccsén a tavalyi Eb-n ötödik albán Egzon Sala ellen nyert.

Dénes a nyolcaddöntőben azt a török Sümeyya Sezert győzte le, aki tavaly úgy lett ötödik a kontinensviadalon, hogy nyert az érdi sportoló ellen. A nyolc között azonban igazi klasszis birkózó várt rá, ugyanis a világ- és Európa-bajnok, illetve olimpiai ezüst- és bronzérmes azeri Marija Sztadnik volt az ellenfele, a papírforma pedig érvényesült.

Mindhárom versenyző akkor jut vigaszágra, ha legyőzőjük nyer az elődöntőben is. Az első versenynap negyedik magyar érdekeltje, Lukács Norbert is reménykedhet még a folytatásban, ugyanis az őt búcsúztató török Servet Coskun négy közé jutott a szabadfogásúak 65 kg-os kategóriájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik