Sport

Ladányi megmutatta, jó az öreg a háznál

ladányi balázs (ladányi balázs)
ladányi balázs (ladányi balázs)

A válogatottból 1995 óta először mellőzött Ladányi Balázs vezérletével a magyar bajnok Dunaújváros 4-1-re legyőzte a címvédő Fehérvárt a jégkorong Borsodi Magyar Kupa négyes döntőjének nyitó fordulójában.

A 38 éves csatár két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A Dunaújváros hosszú évek után először győzte le megyei riválisát.

A négyes döntő hat összecsapásából ötöt Miskolcon rendeznek, a kivétel éppen a Fejér megyei rangadó volt, amelyet közel 2000 néző előtt tartottak Dunaújvárosban.

A mérkőzés előtt, a jégen tette le a magyar állampolgári esküt a hazaiak turócszentmártoni (Martin) születésű kapusa, Sevela Peter, aki a bő világbajnoki keretbe is bekerült.


Fotó: MTI

A dunaújvárosi szurkolók egy óriási méretű magyar zászlóval – a fehér mezőben Ladányi Balázs nevével – üzentek Rich Chernomaz szövetségi kapitánynak, aki még a bő keretbe sem hívta meg a Dab legponterősebb játékosát, az elmúlt két évtized meghatározó alakját, az aktívak között válogatottsági rekorder közönségkedvencet.

Ladányi a meccs előtt vette át a Mol Liga legjobb csatárának járó trófeát, majd a 69. másodpercben már gólpasszt jegyzett, amikor is Peterdit szolgálta ki. Lassan pörgött fel a vendégcsapat, amely aztán az első szünet előtt szépített: Yellow Horn kiugrás után higgadtan csúsztatott Sevela lába között a kapuba.

A második szakasz ugyan nem hozott gólt, de az iram változatlanul nagy volt, és mindkét kapusnak, Hetényinek és Sevelának is sok dolga akadt.

A záró felvonás Ladányi góljával indult, türelmesen kivárt, amíg a társai bekorcsolyáztak a fehérvári hálóőr elé, majd takarásból a hálóba emelt. A folytatásban szervezetten védte minimális előnyét a Dab, miközben egyre nagyobb sebességre kapcsolt a Volán.

Az idő sürgetésében a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, a végjátékban pedig előbb Peterdi, majd üres kapura Ladányi – azaz két, a válogatottból mellőzött szapporói hős – újra eredményes volt.

A játéknap másik mérkőzésén a Miskolci Jegesmedvék csapata gólerős harmadik harmadbeli játékának köszönhetően nyert a Ferencváros ellen.

Eredmény – jégkorong Magyar Kupa, négyes döntő, 1. forduló

Dab.Docler-Sapa Fehérvár AV19 4-1 (1-1, 0-0, 3-0)
gól: Peterdi (2., 57.), Ladányi (44., 60.), illetve Yellow Horn (18.)

Miskolci Jegesmedvék – Ferencváros 4-3 (0-1, 0-1, 4-1)
gól: Budai (44.), Roczanov (45.), Popovics (50.), Rafaj (58.), illetve Sijka (11.), Ojanen (29., 48.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik