Sport

Izgalmas meccsen eggyel volt jobb a Szeged

A tabella harmadik és negyedik helyezettje találkozott a férfi vízilabda-bajnokság 24. fordulójának pénteki rangadóján, amelyen a házigazda Szeged egy góllal legyőzte a Honvédot.

Mivel mindkét gárda már korábban biztosította helyét a bajnoki rájátszás legjobb négy csapata között, a meccs leginkább arra adhatott választ, hogy az elődöntőben melyikük vív majd párharcot az alapszakasz győztesével, várhatóan a Szolnokkal, illetve melyikük csatázhat a második helyezett, bajnoki címvédő Egerrel

A fordulónak 55 ponttal nekiinduló Szeged nem kezdett jól az eddig három ponttal kevesebbet gyűjtő Honvéd ellen, amely ősszel a Kőér utcában 13-12-re nyert. Az újszegedi sportuszoda 400 nézője ugyanis azt láthatta, hogy a vendégek nemcsak a vezetést szerezték meg, hanem hatékonyabb játékuknak köszönhetően 3-1-re el is húztak az első negyed végére.


Fotó: Iványi Aurél

A második játékrészben magára talált a Tisza-parti legénység, s a kétszer is eredményes világbajnok, Szivós Márton vezérletével a nagyszünetre fordítani tudott (5-4). 

A harmadik negyed itt is, ott is egy találatot hozott, így a befejező nyolc percnek 6-5-ös hazai vezetés mellett vágtak neki a felek. A Honvéd kiegyenlített, majd erre 7-6-os állásnál is kínálkozott lehetősége, csakhogy kétszer (!) is büntetőt hibázott, így a Szeged nyert. 

A még hátralévő két forduló után – a leendő ellenfelek és az erőviszonyok ismeretében – csaknem bizonyos, hogy Szolnok-Honvéd és Eger-Szeged párosításban következhetnek majd az elődöntős párviadalok április közepétől.

Eredmény – férfi vízilabda ob I

Diapolo-Szeged – RacioNet-Honvéd 7-6 (1-3, 4-1, 1-1, 1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik