Sport

Új életet lehelnek a MÁV Előre SC-be

dévényi tibor emléktorna (dévényi tibor emléktorna)
dévényi tibor emléktorna (dévényi tibor emléktorna)

A MÁV Előre SC egykori vezetőjének emléket állítva szervezik meg a Dévényi Tibor Utánpótlás Emléktorna és Öregfiúk Kupát március 30-án, vasárnap a Főnix Sportcsarnokban Székesfehérváron.

Létezik Székesfehérváron egy korábban csodálatos, felejthetetlen éveket megélt egyesület, a MÁV Előre SC. A klub fennállásának legszebb időszakát Dévényi Tibor vezetése alatt élte meg, elég csak az élvonalbeli labdarúgó-, és röplabda szakosztályra gondolni, vagy a remek kézilabda együttesre. Székesfehérvár Önkormányzatának feltett szándéka, hogy a MÁV Előre SC rövid időn belül régi fényében csillogjon, és olyan sikereket érjen el ismét, amelyekre még Dévényi Tibor is elégedetten csettintene.

Székesfehérvár és a Move Sport Kft. úgy döntött, hogy ebben az esztendőben megrendezi a Dévényi Tibor Utánpótlás és Öregfiúk Emléktornát, amelyre március 30-án, vasárnap a székesfehérvári Főnix Sportcsarnokban kerül sor. A viadalon két korosztályban (U10 és U11) lépnek pályára az ifjak, illetve négy öregfiúk együttes is megmérkőzik egymással.
Dévényi Tibor lánya, Dévényi Márta elmondta, nagy örömmel értesült a család a torna megrendezéséről. Megtiszteltetésnek éreztük testvéreimmel együtt, hogy apa nevét adhattuk ehhez az eseményhez. A MÁV Előre SC apa második családja volt, így a mai napig mi is figyelemmel követjük, hogyan alakul a sorsa.

Az utánpótlás torna és öregfiúk kupa szervezésében komoly szerepet vállalt az éppen átalakulás alatt lévő, több mint 100 éves sportklub is.

Dévényi Tibor életműve a MÁV Előre SC. Az ő neve egybeforrt a csapattal, szelleme ma is ott van az egyesület felett. Igyekszünk hozzá méltóan folytatni azt a munkát, amit megkezdett. Jelenleg az átalakulás időszakát éljük. Reméljük, ha a terveink megvalósulnak, olyan új egyesületet tudunk a MÁV Előre név alatt létrehozni, amely méltó lesz Tibi bácsi hírnevéhez – hangsúlyozta Bozsák Károly. A MÁV Előre SC elnöke hozzátette, hogy a klub januári közgyűlésén módosították az alapszabályt. Eszerint a jelenlegi két szakosztály helyett kilenc működik majd a klub keretein belül. A Törvényszéki jóváhagyást követően futball, sakk, rögbi, súlyemelés, amerikai futball, kötélhúzás, ökölvívás, női és férfi röplabda szakosztállyal dolgozhatunk majd tovább.

A szervezők nevében Horváth Győző, a Move Sport Kft. ügyvezető igazgatója köszönetet mondott Dévényi Tibor családjának, hogy a névhasználatot megadták, valamint a MÁV Előre SC-nek és Székesfehérvár Önkormányzatának, hogy a szervezésben vezető szerepet vállaltak.

Amikor megtudtam, hogy a város megpróbálja felkarolni a MÁV Előre SC-t, és életet lehelni ebbe a klubba, akkor vetődött fel az ötlet, hogy mi is csatlakozzunk ehhez. Közös célunk, hogy a klub nevét újra ismertté tegyük a városban és a régióban – Horváth Győző külön köszönetet mondott a város vezetésének, hiszen a jeles alkalomból Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egy garnitúra felszerelést ajándékozott a MÁV Előre SC öregfiúk csapatának.

A Dévényi Tibor Utánpótlás Emléktornán hat csapat, két korosztályban vesz részt. A Videoton FC, a Főnix Gold FC, a Vasas, a Ferencváros, a Sikeres Alapítvány és a BFC Siófok 10 és 11 éves fiataljai mérkőznek majd meg a Főnix Sportcsarnokban. Az Öregfiúk Kupán pályára lép a Videoton FC, a MÁV Előre, a Lázár Lovaspark és a Székesfehérvári Önkormányzat focicsapata. A futball szerelmesei többek között újra láthatják Hajnal Imrét, a Disztl testvéreket, Urbán Flóriánt, Mészöly Gézát, Weisz Tamást, Csucsánszky Zoltánt is játszani. Az eredményhirdetésre 15.00 órakor kerül sor. A tornával kapcsolatos információk megtalálhatóak a http://movesport.eu/media oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik