Sport

Vereséget szenvedett az SZTE EHÖK SE női röplabda csapata

A NBII 16. fordulójában a tavalyi bajnok, a SZTE EHÖK SE és az idei első a JRK találkozott egymással a jászberényi sportcsarnokban. A Jászberény nem titkolt szándéka, hogy NBI-be jusson, így mindent megtett annak érdekében, hogy a legfőbb rivális ellen begyűjtse a három pontot. Sajnálatunkra ez sikerült is nekik: 3-1-re hozták a meccset a hazaiak.

A mérkőzés igazi rangadónak ígérkezett, ami már akkor látszott, mikor a szegediek belépve a csarnokba meglátták a hatalmas számú berényi nézősereget, akik fantasztikus hangulatot biztosítottak a közel 2 órás találkozó alatt. A JRK ennek megfelelően magabiztosan, elsöprően kezdett.

A hálónál kihasználták magassági fölényüket és egyértelműen a Szeged fölé kerekedtek, mind támadásban, mind blokkban. A vendégek erős, húzott szerváikkal és lelkes mezőnymunkájukkal próbálták orvosolni a helyzetet, de a vendéglátók simán 25:10-re hozták az első szettet.

A második játszmára feljavult a szegedi játék minden elemében. Hosszú, látványos és bravúros labdameneteket láthattak a találkozóra kilátogatók. A Jászberény az első szett után láthatóan elbízta magát. Sikerült is kellemetlen pillanatokat okozni nekik, meglepni őket pár fineszes megoldással, ászértékű nyitással. A Szeged el is tudott húzni pár ponttal ellenfelétől, amit tudott is tartani a szett végéig. 25:21-re a Tisza-partiaké a második játékrész.

A harmadik szettre alábbhagyott a lelkesedés. A játék képe inkább az első etapra hasonlított. Végig a Jászberény irányított, mi csak futottunk az eredmény után. Sikerült megnehezíteni a tabella elsőjének dolgát, de ez a szett is simának ígérkezett. 25:15-tel a JRK előnyből várhatta a folytatást.

A negyedik, és egyben utolsó játszmában még egy utolsó rohamot indított a Szeged. A hiányos kerettel érkező vendégek példamutató kitartással és akarással küzdöttek minden pontért. A Jászberény azonban felkészült a Szeged játékából és tudták a vendégek ellenszerét. 1-2 ki nem kényszerített hiba megpecsételte a mérkőzés sorsát. 25:18-ra nyerte a hazai gárda az utolsó szettet.

A következő mérkőzésre március 30-án 17 órától, hazai pályán kerül sor a sereghajtó, Szolnok ellen.

Jászberényi RK – SZTE EHÖK SE: 3-1 (10,-21,15,18)

Összességében a látottakkal elégedett lehetek, mert a lányok végig motiváltak voltak, kiválóan küzdöttek, és ha azt az 1-2 bagatel hibát nem követtük volna el a hálónál, akkor talán nem csak egy játszmagyőzelemmel térhettünk volna haza, de hát a sportban nincs “ha” – mondta Berkes Zoltán edző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik