Sport

Meglepő vereséget szenvedett el a Veszprém

mkb-veszprem(210x140)(1).jpg (mkb veszprém, )
mkb-veszprem(210x140)(1).jpg (mkb veszprém, )

A Veszprém egy góllal kapott ki vasárnap a lengyel Wisla Plock vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így biztató helyzetből várhatja a jövő szombati, hazai visszavágót.

A csoportelsőként nyolcaddöntőbe került veszprémiek egyértelmű esélyesként várták a saját kvartettjében negyedikként zárt Plock elleni párharcot. Az első félidőben azonban gyorsan kiderült, hogy a lengyelek nem adják olcsón a bőrüket.

Ebben a szakaszban szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok. A magyarok különösen védekezésben tűntek bizonytalannak, volt olyan periódusa is a félidőnek, amikor háromgólos hátrányban voltak, végül azonban sikerült döntetlennel pihenőre vonulniuk.

A Plock a fordulás után is elképesztő tűzzel játszott, nagyon agresszíven védekezett, s ugyan sokszor került emberhátrányba, ám még ekkor is jól szűrte a pontatlan veszprémi támadásokat. Tulajdonképpen végig előnyben volt a lengyel együttes a második játékrészben, gyors indításokból és felállt fal ellen is rendre eredményes volt, s a magyar bajnok a hajrában azért küzdött, hogy minél kisebb legyen a különbség a visszavágóra.

A Veszprém nem játszott jól, különösen védekezésben volt nagyon gyenge, ám végül mindössze egy góllal kapott ki, ami hazai pályán egyértelműen ledolgozható.

Eredmény – BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Wisla Plock (lengyel)-MKB-MVM Veszprém 34-33 (16-16)
A magyar csapat góldobói:Sulic 9, Nagy L. 7, Ilic 7, Ugalde 5, Gulyás 3, Dzamali 1, Rodriguez 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik