Sport

Rájátszásba menetelt a Boston Bruins

Boston Bruins (boston bruins, )
Boston Bruins (boston bruins, )

A Boston Bruins jégkorongcsapata zsinórban 11. mérkőzését is megnyerte, ezzel bebiztosította a helyét az NHL rájátszásában.


Iginláék készülhetnek a rájátszásra
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az előző hat szezonban elképzelhetetlen lett volna az észak-amerikai profi bajnokság egyenes kiesés szakasza a Boston Bruins nélkül, a massachusettsi együttes pedig zsinórban hetedik alkalommal is ott lesz a rájátszásban. Persze ez már egy ideje biztosnak tűnt, azonban egészen szombat hajnalig kellett arra várni, hogy a megnyugtatónak számító „x” odakerüljön a Bruins neve mellé a tabellán.

Ehhez nem kellett mást tennie a csapatnak, mint 2-0-ra legyőzni idegenben a Colorado Avalanche-t. A vendégek cserekapusa, Chad Johnson a 31 kapujára tartó löket mindegyikét hárította, a szezon során második alkalommal húzta le a rolót.

A Bruins a liga legjobb formában lévő csapata, ez volt az együttes zsinórban 11. győzelme, a gárda legutóbb március elsején hagyta el vesztesen a jeget, akkor a Washington Capitals nyert 4-2-re.

Három mérkőzést rendeztek még a játéknapon: a címvédő Chicago Blackhawks 3-2-re legyőzte a Carolina Hurricanest, a New York a Columbus Blue Jacketset verte, a Calgary-Nashville összecsapáson pedig 11 találat is született, a vendégek 6-5-re nyertek. Érdekesség, hogy egyedül a Chicago tudott hazai környezetben nyerni.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Colorado Avalanche – Boston Bruins 0-2
Calgary Flames – Nashville Predators 5-6
Chicago Blackhawks – Carolina Hurricanes 3-2
Columbus Blue Jackets – New York Rangers 1-3

Videó – Rájátszásban a Bruins:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik