Sport

„Óriásit” nyújtott védekezésben a Szeged

Dabrowski Norbert (dabrowski norbert, )
Dabrowski Norbert (dabrowski norbert, )

Egerben is elismerik, hogy megérdemelten nyertek a vendégek a férfivízilabda ob I. pénteki rangadóján.

Ahogyan arról írtunk, az alapszakasz első helyéért folytatott küzdelemben úgy került lépéselőnybe a Szolnok, hogy még le sem játszotta soros bajnokiját. Hogyan történt mindez? Úgy, hogy a Szeged hatalmas bravúrt elérve legyőzte a címvédő Egert, ráadásul a hevesiek otthonában, a Bitskey-uszodában. A szolnokiak így, ha legyőzik a KSI-t, akkor átveszik a vezetést.

„Úgy gondolom, hogy a küzdelem meg volt, de jó játék nem párosult hozzá. Többször is fel tudtunk állni a mérkőzősen, de a végjátékban nem tudtuk a magunk javára fordítani az állást. Jól védekezett a Szeged, mi sokat hibáztunk és ezt remekül használta ki az ellenfelünk, amiért megérdemelt győzelmet szerzett” – idézi az egriek honlapja Dabrowski Norbertet, a hazaiak vezetőedzőjét.


Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője
Fotó: MTI

Vincze Balázs, a szegediek trénere eltiltás miatt nem tudott csapata mellett lenni, így természetesen nem ő, hanem a helyére beugró Varga Péter értékelte a meccset a lefújás után.

„Óriási dolognak tartom, hogy a csapat hét gólon tudta tartani itt, ebben az uszodában az Egert. Véleményem szerint, csak így lehet bárkinek is esélye itt nyerni, mi pedig ezt nagyon fegyelmezetten megoldottuk. A fiúk óriásit nyújtottak védekezésben, azokkal a lehetőségekkel, amiket pedig kialakítottunk, elég jól tudtunk élni.”

Az Eger négy év után kapott ki újra hazai környezetben az ob I.-ben. A Szeged előtt a Vasas tudta utoljára bevenni a hevesiek otthonát.

A találkozó összefoglalóját a Digi Sport honlapján nézhetik meg, ha IDE kattintanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik