Sport

Csurgói győzelem, maradt esély a negyeddöntőre

A Csurgó fontos, 31-27-es győzelmet aratott a vendég spanyol Ademar León ellen, így az utolsó fordulóban dől el, hogy a magyar csapat bejut-e a férfi kézilabda EHF Kupa negyeddöntőjébe.

Az azonos ponttal álló két csapat első összecsapásán, Spanyolországban a León 28-19-re nyert, és a Csurgó csak akkor tarthatta életben a negyeddöntőbe jutásról szőtt álmait, ha a visszavágón begyűjti a két pontot.

A remek hangulatú találkozón a frenetikus szurkolók által hajtott hazaiak jó támadójátékkal negyedóra elteltével 9-7-re vezettek, majd tíz perc alatt 8-3-as részsikert produkáltak, és ebben a szakaszban már a védelem is jól teljesített. A szünetre hatgólos lett az előny.

A folytatásban felváltva estek a találatok, majd megrázta magát az Ademar, és felzárkózott 24-21-re. A Csurgónak sikerült kilábalnia a hullámvölgyből, s tartani tudta a 3-4 gólos különbséget. Tíz perccel a vége előtt 27-23 volt az állás. Castro Álvarez révén versenyben maradtak a spanyolok, akik feljöttek egy gólra (28-27), ám Pordán és Grebenár is lélektanilag fontos pillanatban talált be, eldöntve így a mérkőzést.

A Csurgó egy hét múlva Hannoverben lép pályára, és várhatóan a német ellenfél otthonában is be kell gyűjtenie a két pontot a továbbjutáshoz.

Eredmény – férfi EHF Kupa, A csoport, 5. forduló

Csurgó-Ademar León (spanyol) 31-27 (20-14)
A magyar csapat góldobói: Savic, Grebenár 5-5, Puhoszki, Aguirrezabalaga 4-4, Gazdag, Pordán, Szöllősi 3-3, Lele, Nagy 2-2 legjobb leóni dobók: Dacevic 6, Castro Álvarez 5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik