Sport

Legyen Öné Madár bokszkesztyűje!

Erdei Zsolt (erdei zsolt, )
Erdei Zsolt (erdei zsolt, )

Vegyen részt az online árverésen, és segítse a HEGYEM gyermekeit! Erdei „Madár” Zsolt, a HEGYEM apai Nagykövete a kecskeméti búcsúmérkőzésen viselt bokszkesztyűjét árverésre bocsájtja.

A kecskeméti Messzi István Sportcsarnokbantöbb ezer szurkoló előtt győzelemmel búcsúzott aktív pályafutásától Erdei Zsolt, minden idők legeredményesebb profi bokszbajnoka.

A gála hangulata mindenkit lenyűgözött – ezernyi tapsorkán, ezernyi mosoly, ezernyi könny búcsúztatta a példátlanul eredményes magyar bokszolót, a HEGYEM nagykövetét.

A Nagykövet a bokszkesztyűért felkínált összeget teljes egészében felajánlja a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalomnak.

Így, aki megszerzi a bokszkesztyűket, több tucat hátrányos helyzetű és nehézsorsú magyar gyermeken segít.

Mi is az a HEGYEM?

A HARCMŰVÉSZEK AZ EGÉSZSÉGES GYEREKEKÉRT MOZGALOM (HEGYEM) 2010 elején azért alakult, hogy segítsen mindazon gyerekeknek, akik nem jutnak hozzá megfelelő mennyiségű  és minőségű táplálékhoz.

Alapítója kétharcművész, akik hallottak egy felmérést, miszerint a magyar gyerekek jelentős része nem jut hozzá olyan ételhez, amely elégséges lenne a fizikai gyarapodáson túli mentális fejlődéshez. Az alapproblémát az jelenti, hogy a legfontosabb időszakban, a gyermekkor 6 és 12 év közötti időszakában a lurkók nem kapják meg az idegrendszer fejlődéséhez szükséges tápanyagokat.

A HEGYEM egy egyedülálló kezdeményezés abban a tekintetben, hogy nem csupán élelmiszeradományokkal segítik a gyerekeket. Azt szeretnék, ha a gyerekek maguk tudnák hozzásegíteni a családjukat ahhoz, hogy könnyebben boldoguljanak. Amennyiben a gyermek rendszeresen és kitartóan jár az általa választott küzdősport edzésekre, minden hónapban visznek nekik egy nagyobb élelmiszercsomagot, amely egészséges termékeket tartalmaz, úgy mint hús, tejtermékek, zöldségek, gyümölcsök, rizs.

Ezzel a gondolkodásmóddal több fronton tudják segíteni a családokat. Egyrészt a gyermek sportol, nem az utcán vagy egy gép elött ül, megtanulja a fegyelmet, a kitartást, a tiszteletet. Kialakul a testtudata, tisztában lesz saját korlátaival, közösségben van, aminek a formáló ereje megkérdőjelezhetetlen. Másrészt azáltal, hogy minden kapott élelmiszercsomag az ő munkájának a gyümölcse, érzi, hogy tud segíteni, hasznos tagjává válik a családnak.

Másik babért is le tudnak aratni azáltal, hogy személyesen viszik ki a csomagokat, mégpedig elnyerik a szülők bizalmát. A gyerekeket folyamatosan hordják bemutatókra, táborokba, mindenféle rendezvényre. Ezekre a helyszínekre a szülők teljes nyugalommal engedik el a gyerekeiket, hiszen ismerik a szervezetben dolgozókat, tudják, hogy jó kezekben lesznek.

Első nagy lépés nekik, mikor a kitartó munkájuk eredményeként megkapják tőlük az első karate ruhájukat, saját bokszkesztyűjüket.

Az évek során sok eseményre tudják őket elvinni, de mind közül a legkiemelkedőbb a HEGYEM tábor. Ez már évek óta egy ötnapos tábor, ahol eddig minden évben ott volt apai nagykövetük – Erdei Madár Zsolt – is. Együtt edz a gyerekekkel, beszélget, fotózkodik velük, aláírásokat ad.

Az online aukción bárki részt vehet – az árverést a Mens Health Magyarország internetes oldalán rendezzük meg. 
Az aukció március 19-án, éjfélkor indul.

Kérünk mindenkit, hogy vegyen részt az árverésen, mert ezzel rengeteg hátrányos helyzetű gyermeken segíthet. 
Az árverés szabályzatáról az előbb említett oldalon részletesen olvashat a következő napokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik