Sport

Klicsko nem lesz ott az olimpián

Vlagyimir Klicsko (vlagyimir klicsko, )
Vlagyimir Klicsko (vlagyimir klicsko, )

Vlagyimir Klicsko nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok biztosan nem vehet részt a riói nyári olimpián.

Az ötkarikás játékokon amatőr öklözők indulhatnak, ám a nemzetközi szövetség (AIBA) végrehajtó bizottsága tavaly májusban úgy döntött, hogy a saját profi ligájában, a jövőre debütáló APB-ben szereplő bokszolók kivívhatják a szereplés jogát. Igaz, ehhez az is kell, hogy a versenyzőnek az APB-n kívül 20-nál ne legyen több profi mérkőzése. A testület ugyanakkor hangsúlyozta, hogy kivételt tennének Vlagyimir Klicskóval és Manny Pacquiaóval.


Vlagyimir Klicsko nem lesz ott Rióban
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az ukrán nehézsúlyú akkor örömmel jelezte, hogy szívesen térne vissza az olimpiára 20 évvel azután, hogy Atlantában aranyérmet szerzett szupernehézsúlyban. A kedvező előjelek ellenére mostanra azonban biztossá vált, hogy Klicsko nélkül rendezik majd a játékokat, miután az AIBA mostanáig még nem tett kivételt. Ráadásul az ukrán szövetség már tavaly jelezte, hogy nem akarja indítani a profiknál a nehézsúlyt hosszú évek óta uraló Klicskót.

Felmerült az is, hogy a kiváló bokszoló esetleg német színekben versenyezhetne Brazíliában, ám a német szövetség sportigazgatója csütörtökön jelezte, ehhez Klicskónak tavaly novemberig fel kellett volna vennie a német állampolgárságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik