Sport

Murray szakított az edzőjével

Andy Murray (andy murray, )
Andy Murray (andy murray, )

Két év után ért véget a brit teniszező és a korábbi világelső, Ivan Lendl közös munkája.

Kétéves együttműködés után szakított edzőjével, Ivan Lendllel a wimbledoni bajnok teniszező, Andy Murray. A világranglistán a hatodik helyre visszacsúszott, legutóbb, Indian Wellsben pedig a negyeddöntőben kiesett brit játékos és a cseh-amerikai legenda szerdán jelentette be közös döntését.

„Végtelenül hálás vagyok Ivannak a kemény munkáért az elmúlt két évben, amely pályafutásom legsikeresebb időszaka volt” – idézi az Europsort Murrayt, aki 2012-ben olimpiai bajnok és US Open-győztes lett Lendl irányításával, tavaly pedig – 77 év után az első britként – megnyerte a férfi egyest Wimbledonban.


Andy Murray címvédő Miamiban
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Mint csapat, rengeteget tanultunk, aminek majd a hasznát vesszük a jövőben. Most kell egy kis idő, hogy kitaláljuk, hogyan tovább.”

Andy Murray jelenleg Miamiban tartózkodik, ahol a címvédője a 4 millió 720 ezer dollár összdíjazású férfitornának. A britet a hatodik helyen emelték ki és a második körben csatlakozik be a küzdelmekbe, az ausztrál Matthew Ebden, vagy a lengyel Lukasz Kubot lesz az első ellenfele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik