Sport

Hazatér a Szolnoki Olaj

Keller Ákos (keller ákos, )
Keller Ákos (keller ákos, )

A Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő szezonban nem kíván indulni az ABA Liga mérkőzésein.

A szolnoki csapat még 2010 őszén kezdte meg a szereplését a nemzetközi kupákban és akkor – egyetlen magyar csapatként – részt vett az EuroChallange kupában. Ezzel egy sikeres időszak vette kezdetét és már a második szezonban a Final Four-ba jutott, következő évben pedig már a Szolnoki Olaj rendezte a négyes döntőt, azaz a Final Fourt – sőt, erre idén is megvan az esély, a Tisza-partiak ugyanis bejutottak az elődöntőbe és péntekig dönthetnek arról, hogy megpályázzák-e az újbóli rendezés jogát.

A klubvezetés 2012-ben úgy döntött, hogy az ABA Ligában – amelyet az egykori Jugoszlávia tagjai alapítottak –  el kíván indulni. A sorozat 2013-14-es szezonjában négy szerb, három horvát, két-két bosnyák és szlovén, valamint egy-egy magyar, macedón és montenegrói együttes található.

A klubvezetés szerdán közleményben tudatta, hogy szeretne kiszállni az Adria Ligából és a következő idénytől kedzve már az alapszakaszban megkezdi a magyar bajnokság küzdelmeit.


Fotó: MTI

„Klubunk sajnálattal tapasztalja, hogy a pénzügyi lehetőségek beszűkülése miatt Európa szerte visszaesik a nemzeti bajnokságok színvonala és csökken a minőségi első osztályú csapatok létszáma.

Megtisztelő volt számunkra a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Elnökének és Főtitkárának megkeresése, melyben felkérték csapatunkat a magyar bajnokság alapszakaszába történő visszatérésünkre.

A klub tulajdonosainak és vezetőinek döntése értelmében a Szolnoki Olaj KK nem él a szerződés adta lehetőséggel és nem vesz részt az ABA Liga 2014/2015-ös mérkőzésein, hanem már az alapszakaszban csatlakozik a magyar bajnokság küzdelmeihez” – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik