Sport

Döntetlen a negyeddöntőben

Két nappal a Győrtől elszenvedett bajnoki vereség után Pécsen javíthatott a Vidi: a Ligakupa negyeddöntő első mérkőzését rendezték a Mecsekalján.

Tujvel – Brachi, Vinícius, Tar, Mamadu – V. Gomes – Álvarez, Nildo, Lupeta, Oliveira – Nikolics összeállításban kezdett a fehérvári csapat. A Győr elleni kezdőből tehát csak az akkor kiállított Vinícius szerepelt a Pécsen pályára lépő tizenegyben, de így sem lehetett tartalékosnak nevezni azt a Vidit, amelyben Taron kívül nem volt született magyar. – írta meg a szekesfehervar.hu.

A pécsieknél ellenben a légiósok voltak kevesebben, náluk is azok kaptak szerepet, akik a bajnokikon általában nem. Mégsem játszott fölényben a Vidi az első félidőben, sőt, a nagyobb lehetőségek a pécsiek előtt adódtak. Rácz Brachi hibája után rontott ziccert, a Fehérvárról elszerződött Milan Perics pedig azt a szívességet is megtette, hogy 11-est hibázott – vagy ha úgy tetszik, Tujvel védett szépen. De Perics aztán javított, egy szép szóló után a 33. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A félidő utolsó percében Alvarez egy ritmusváltás után (amiből nagyon keveset láttunk) jó lövéssel tornáztatta meg a pécsi kapust, maradt az egygólos PMFC-előny.

Egy idegenben lőtt gól nagyon jól tud jönni az ilyen párharcokban, másfél perccel fordulás után már meg is volt hozzá az óriási helyzete a Vidinek, de Nildo az ötösről Helesfay kapusba lőtte a labdát.A túloldalon is akadt lehetőség, Perics sarkazása ment mellé. A 61. percben aztán megvillant a Győr ellen valamiért nem kezdő gólkirály-jelölt: Nikolics Alvarezzel játszott össze és szépen lőtte ki a hosszú sarkot. A “maradék” fél óra majdnem helyzet nélkül pergett le, a 90. percben Nikolics fejelhetett volna gólt, de Balogh a kapu torkában tisztázott. Volt még egy veszélyes fejese a legjobb Vidi-csatárnak, de maradt az 1-1, pont mint a két csapat pécsi bajnokiján. Ezúttal azonban lesz még egy visszavágó, Fehérváron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik