Sport

Itt dubajoznak majd vízilabdázóink

hamdan sports complex (hamdan sports complex, )
hamdan sports complex (hamdan sports complex, )

Egészen varázslatos létesítményben tartják meg júniusban a férfi vízilabda Világliga szuperdöntőjét.

Miután Görögország némi meglepetésre másodszor is legyőzte a horvátokat a Világliga selejtezőjében, biztossá vált, hogy Benedek Tibor és magyar válogatottja készülhet a sorozat június 16-án kezdődő döntőjére.

A mieink ugyanis korábban megverték Miskolcon a görögöket, aztán büntetőkkel győztek Horvátországban, majd 12-11-re nyertek Patraszban is, Görögország ellen. A két csoportbeli ellenfél keddi mérkőzése után az áprilisi, horvátok elleni pécsi meccs már tét nélküli lesz.

A szuperdöntőt Dubajban rendezik, méghozzá egy varázslatos, a Hamdan Sports Complex elnevezésű létesítményben. A 15 ezer néző befogadására alkalmas uszodakomplexum nem idegen a vizes sportoktól, rendeztek már itt rangos versenyeket az úszóknak, a műugróknak egyaránt.


Így néz ki a nagymedence
Fotó: Hamdan Sports Compex/Facebook

A Hamdan Sports Complex a világ vizes sportokra épített egysége, 24 hektáros területen fekszik, ez 29 focipályának felel meg. Egy oázis a sivatagban, és ez nem túlzás. Nem a város szélén található, hanem még annál is kissé messzebb, lényegében a sivatag szélén. Az uszoda minden szempontból megfelel az olimpiai követelményeknek, mozgathatóak a padlófelületek, lényegében egy gombnyomással átalakítható a „centerpálya” valami mássá.


A távolból

A központi aréna mellett van egy szintén nemzetközi versenyekre alkalmas medence, de ez csupán a bemelegítő-medence, ráadásul ott is elfér 700 néző – természetesen ez a létesítményrész is mobilizálható.


A bemelegítő-medence

Az egész komplexumot úgy alakították ki, hogy „száraz” sportágak eseményeit is megrendezhessék, volt ott már kosárlabda-, kézilabda-, karate-viadal, nem beszélve expókról, egyén kiállításokról.


Az egyik lounge

A létesítmény igazgatója az 51 éves Kiriakos Gianopoulos, aki egykoron vízilabdázott, négy olimpián vett rész: ott volt Moszkvában, Los Angelesben, Szöulban és Barcelonában is. Később az athéni olimpia szervezőbizottságának tagja volt.


Luxuskörülmények uralkodnak

Számok a Hamdan Sports Complexről

2 főépülete van, a sportközpont és az energiaellátást is biztosító kiszolgálóegység.

24 hektáron terül el a központ.

3 bejárata van a gépjárművek és buszok számára.

2100 parkolóhely, 8 kategóriában áll rendelkezésre.

2 étterem működik. 1-1biztonsági központ, sürgősségi betegellátó (műtétekre is alkalmas), doppingszoba működik.

2medence áll rendelkezésre (két 50 méteres és egy 25 méteres, 5 méter mély medence a műugróknak).

9 szárazföldi sportág eseményeire is alkalmas.

10×5 méteres eredményjelző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik