Sport

Ukrán „óriásölő” vár Roger Federerre

Roger Federer (roger federer, )
Roger Federer (roger federer, )

A svájci teniszező magabiztos játékkal győzte le Kevin Andersont az Indian Wells-i negyeddöntőben, a következő körben Alekszandr Dolgopolov lesz az ellenfele.

A hetedik helyen kiemelt svájci Roger Federer bejutott az elődöntőbe az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyében, miután két játszmában legyőzte a dél-afrikai Kevin Andersont. Federer az első, szoros szettet 7-5-re nyerte meg, majd a második felvonásban már ellentmondást nem tűrően játszott, így összességében magabiztos produkcióval lépett tovább a következő körbe.

„Fontos volt, hogy megnyertem az első szettet, majd az, hogy a másodikban hamar brékelőnybe kerültem. Amikor aztán már dupla brékelőnyöm volt tudtam, hogy továbbjutok” – mondta a meccset követően Federer.


Roger Federer már a legjobb négy között van
Fotó: Europress Fotóügynökség

A következő körben nehéz dolga lesz, ugyanis az ukrán Alekszandr Dolgopolovval találkozik, aki a többi közt arról is híres, hogy szereti legyőzni a nálánál jóval esélyesebbnek tartott riválisait. A többi közt Rafael Nadal is tudna erről mesélni, akit a harmadik körben búcsúztatott Indian Wellsben.

A hölgyek versenyében az első helyen kiemelt Li Na az Australian Open döntője után ismét legyőzte a szlovák Dominika Cibulkovát. A kínai az oalsz Flavia Pennettával találkozik a legjobb négy között.

Eredmények – Indian Wells

férfiak (4,7 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
Federer (svájci, 7.)-Anderson (dél-afrikai, 17.) 7-5, 6-1
Dolgopolov (ukrán, 28.)-Raonic (kanadai, 10.) 6-3, 6-4

nők (5,9 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
Pennetta (olasz, 20.)-Stephens (amerikai, 17.) 6-4, 5-7, 6-4
Li (kínai, 1.)-Cibulkova (szlovák, 12.) 6-3, 4-6, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik