Sport

Obama mellett a magyar vízilabdázó lány

bolonya flóra (bolonyai flóra, barack obama, )
bolonya flóra (bolonyai flóra, barack obama, )

A női válogatott kapusa, Bolonyai Flóra épp az amerikai elnök mellé került a közös fotózáson. Az egyetemi bajnok vízilabdázókat fogadta Barack Obama.

Hát, persze, hogy mindenhol ott vagyunk! Legyen szó a Preziről vagy épp vízilabdáról. Nem is olyan régen Árvai Péternek adatott meg, hogy Barack Obamával beszélgessen, most egy másik magyar, egy hölgy járt a Fehér Házban.

Nem véletlenül, ugyanis a University of Southern California egyetemi bajnok női vízilabdázójáról van szó. Bolonyai Flóra a magyar válogatott világbajnoki bronzérmes kapusa, aki idén is remekel az USC csapatában, az összegyetemi rangsorban most is az élen áll a Los Angeles-i klub.


Bolonyai Flóra Barack Obama jobbján

Amerikában az a szokás, hogy a bajnokokat meghívja az elnök egy túrára a Fehér Házba, most is ez történt, és az USC 5 éven belül másodszor utazta át az országot.

A hétvégi washingtoni randevúról természetesen közös kép készült, ahol Bolonyai Flóra éppen Barack Obama mellé került, így alighanem életreszóló élménnyel gazdagodott válogatottunk.

Megkérdeztük Bolonyai Flórát, milyen élmény volt az út:

“Péntek délután tudtuk meg, hogy meghívták a csapatot a Fehér Házba, úgyhogy az egész út nagyon hirtelen történt. Vasárnap este indultunk, hétfő hajnalban érkeztünk DC-be, és hétfő este már jöttünk is haza Los Angelesbe. A Fehér Házban hétfő délután jártunk, más 2013-as bajnokcsapatokkal együtt. A nagyon alapos biztonsági átvizsgálás után körbenézhettünk az épület egyik szárnyában, utána pedig minden csapat elvonult egy előre kijelölt terembe, ahol aztán a képet készítették Obamával.

Az elnök amúgy nagyon közvetlen és barátságos volt, mindenkivel kezet fogott, és azt mondta a csapatnak, hogy ő is pólózott fél évig, de túl nehéz volt, úgyhogy abbahagyta. A képek elkészítése után az összes sportoló a Fehér Ház kertjében gyűlt össze, ahol Obama rövid beszédben köszöntött minket, hangsúlyozva, hogy az egyetemista sportolók fontos értékeket képviselnek. Mindenképpen különleges élmény volt!”

Flórát legközelebb (legkésőbb is egyben) a nyári budapesti Európa-bajnokságon láthatjuk itthon éles meccsen, feltéve, ha Merész András szövetségi kapitány a keretbe jelöli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik