Sport

Kapufa a legvégén

A második félidő elején még felelgetett a Ferencváros góljaira, és döntetlenre állt a Népligetben a Fehérvár KC a bajnoki alapszakasz utolsó mérkőzésén.

Az első félidőben nem alakult ki jelentős különbség, ami, figyelembe véve, hogy európai élcsapat volt az ellenfél, mindenképpen dicsérte az FKC-t. Főleg pedig Kiss Évát – a válogatott kapus hetestől ziccerig mindent fogott. A védekezés egyik oldalon sem volt hibátlan, sok gól esett, de nem olyan leosztásban, ahogy a legtöbben várták. Egyenrangú ellenfél volt a Fehérvár, még vezetett is nem sokkal a szünet előtt, végül döntetlennel zárult az első félidő. A KEK-kiesés miatt csalódott zöld.fehérek mintha nem pörögtek volna megfelelően, de ez nem von le semmit Tilingerék érdemeiből – írta meg a szekesfehervar.hu.

Szünet után is folytatódott az adok-kapok, eleinte majdnem minden támadásból gól esett. Szamoránsky beállóból szinte megoldhatalna feladat elé állította a mieinket, igaz, a vele szembeni védekezés azért lehetett volna keményebb. Akkor húzott el a Fradi, amikor nyolc percen át nem talált be az FKC, miközben Tomori is elkapta a fonalat. Négy, majd öt gól lett a különbség, nagyon kellett Tilinger “jégtörő” gólja, és az is, hogy a hosszú fehérvári támadások kissé elaltassák a túlságosan megnyugvó hazaiakat. Kiss Éva ismét lehúzta a redőnyt, Herr és Kazai a másik oldalon csatlakozott Tilingerhez, és máris megint szoros lett. Sőt, miután Steinbach lövését védte Kiss, az utolsó fél percen belül az egyenlítésért támadhatott a Fehérvár! Benzal jó ütemű “közbelövését” dermedten nézte Abramovics kapus – de a kapufa megmentette a Ferencvárost. Az egygólos vereség azt jelenti, hogy az FKC a hetedik helyen végzett az alapszakaszban – egy ponttal meglett volna az ötödik.

FTC-Rail Cargo – Fehérvár KC 27-26 (13-13)
FKC góllövői: Tilinger 7, Herr A. 4, Siti E. 4, Kazai 3, Hajduch 3, Mayer 2, Vaszari 1, Azari 1, Horváth B. 1.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik