Sport

Egy lépésre a finálétól

Rögtön a meccs elején betalált a Volán a Klagenfurt elleni EBYSL elődöntőben, és ugyan még a harmadban fordítottak a vendégek, végül 5-2-es fehérvári sikert hozott a két nyert meccsig tartó párharc első felvonása.

Nem telt el egy perc, és máris előnybe került a SAPA Fehérvár AV 19 a Klagenfurt elleni találkozón, Vincze mehetett pacsizni az első fehérvári támadás után. A gyors gól azonban mintha azonnal felébresztette volna a vendég együttest, a KAC még a harmadban megfordította a meccset, előbb Vallant talált be a 10. percben, majd 7 perccel később Witting lőtt Ágoston kapujába Reiter hibája után – írta meg a szekesfehervar.hu.

A második játékrészben azonban visszaállt minden a rendes kerékvágásba, a 32. percben Szabó Krisztián egyenlített. Két és fél perccel a dudaszó előtt Erdély Csanád jött vissza cseréből, Láday pedig ezt remekül vette észre és a leshatáron ugratta társát, Erdély pedig nem hibázott Stroj kapujába vágta a korongot, 3-2. Valamivel több mint két perc telt el a záró periódusból, amikor Szabó Dániel duplázta meg az előnyt, a gólban nagy szerepet vállalt a balszélen remekül megugró Reisz Áron, ismét szép gólt láthatott a nagyjából 100-150 fős publikum. A végén kockázatot vállalt a Klagenfurt, a vendégek levitték kapusukat, de egy korongszerzés után jött Hamvai, és beállította az 5-2-es végeredményt.

A párharc második meccsét március 15.-én, Klagenfurtban rendezik majd, ahová a csapat már egy nappal korábban elutazik. Az elődöntő másik meccsén az Olimpija fiataljai 9-1-re verték a Linz gárdáját, így az első meccsek alapján könnyen elképzelhető, hogy csakúgy, mint tavaly nem lesz osztrák együttes a fináléban.

SAPA Fehérvár AV 19 – EC KAC 5-2 (1-2, 2-0, 2-0)
Gólszerzők: Vincze, Szabó K., Erdély, Szabó D., Hamvai, illetve Vallant, Witting.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik