Sport

1848 méter

Sebestyén Lilla
Sebestyén Lilla

2014. 03. 13. 18:51

Huszadik alkalommal rendezte meg idén a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség a Kegyeleti Utcai Futás és Gyaloglás Próbát március 15-e tiszteletére és emlékére.

A Kegyeleti Utcai Futás és Gyaloglás Próbát minden évben a március 15-i nemzeti ünnep tiszteletére rendezett városi rendezvények felvezető programjaként szervezi meg a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. Idén huszadik alkalommal került sor a nagyszabású eseményre az István Király Általános Iskola melletti füves területen. Több százan használták ki a csodás tavaszi időjárást, és jöttek el az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett eseményre.

Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa, valamint Krählingné Kovács Tünde, az István Király Általános Iskola igazgatója üdvözölte a résztvevőket, majd Viza Attila önkormányzati képviselő mondott köszöntőt. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik erőt és kedvet éreztek magukban ahhoz, hogy teljesítsék az 1848 méteres távot. Mint mondta: az ilyen típusú rendezvények lebonyolítására leginkább a zöldterületek alkalmasak.

A rajt előtt emlékserleget vettek át a nevezett oktatási intézmények – az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI, az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, az István Király Általános Iskola, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara – képviselői. Szintén emlékserleggel jutalmazták azt a 13 székesfehérvári nyugdíjas szervezetet, melyek tagjai ugyancsak szép számmal vettek részt a programon. Külön köszöntötték és megajándékozták a legidősebb résztvevőt, a 64 éves székesfehérvári Matos Gábort, aki az elmúlt években legalább tizenöt alkalommal nevezett a programra.

A 20. Kegyeleti Utcai Futás és Gyaloglás Próbán csoportokban rajtoltatták a résztvevők. Velük együtt Östör Annamáriaés Viza Attila sikeresen teljesítették az 1848 méteres távot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2018. október 23.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezés résztvevői a fővárosi Terror Háza Múzeumnál 2018. október 23-án.
MTI/Kovács Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.