Sport

Peverleyért játszottak St. Louisban

Egy nappal azt követően, hogy a Dallas Stars játékosát újra kellett éleszteni, csapata hosszabbítás után 3-2-re nyert a listavezető St. Louis Blues otthonában az NHL keddi játéknapján.

A dallasi csatár hétfőn, a Columbus Blue Jackets elleni találkozó első harmadában, a cserepadnál esett össze. A meccs félbeszakadt, a 31 éves hokis azóta jobban van, és állandó orvosi felügyelet alatt áll. Társai pályára léptek a Blues csarnokában, és végül ráadásban győztek a kapitány Jamie Benn találatával. A hazaiak öt győzelem után először kaptak ki, a Dallas pedig megszakítás nélkül harmadszor diadalmaskodott. A Floridától érkezett kapus, a 2011-ben még a Bostonnal Stanley Kupa-győztes Tim Thomas első sikerét aratta a Starsszal.

A Pittsburgh Penguins sorozatban nyolcadik alkalommal verte – ezúttal 2-0-ra – a Washington Capitals alakulatát, és ez új klubcsúcs. A kétszeres olimpiai bajnok Sidney Crosby gólt szerzett, immár 88 pontos, és ezzel vezeti a pontlistát. A Pingvinek kapusának, Marc-Andre Fleurynek ez volt az ötödik kapott gól nélküli fellépése és a 34. győzelme a szezonban, utóbbi mutatóban éllovas.

A Carolina Hurricanes tíz vereség után először tudta legyőzni a New York Rangers csapatát, ebből hatszor hazai jégen szenvedett vereséget.

A Columbus a harmadik harmadban 40 másodperc alatt kétszer is betalált a Detroit Red Wings ellen, és ezzel fontos két ponthoz jutott. A sikerrel a Blue Jackets rájátszást jelentő helyre jött fel a Keleti főcsoportban.

NHL, alapszakasz, eredmények:

Buffalo Sabres-Nashville Predators 1-4
Columbus Blue Jackets-Detroit Red Wings 4-1
Philadelphia Flyers-New Jersey Devils 1-2
Carolina Hurricanes-New York Rangers 3-1
Pittsburgh Penguins-Washington Capitals 2-0
Florida Panthers-Phoenix Coyotes 1-3
Minnesota Wild-Edmonton Oilers 3-4, szétlövés után
St. Louis Blues-Dallas Stars 2-3, hosszabbítás után
San Jose Sharks-Toronto Maple Leafs 6-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik