Sport

Nagy Gergőt leigazolta a Chicago

Az AHL-ben, a második legrangosabb tengerentúli profi jégkorongligában folytatja a magyar tehetség.

Március elején 4. magyarként győztes meccsen mutatkozott be Nagy Gergő. Három lövést jegyeztek fel neve mellé, az edző dícsérte. Ilyet sportágtól függetlenül már sokszor hallottunk a külhonban próbálkozók esetében, aztán többnyire nem lett belőle semmi. Ellenben most, bő egy héttel a “tesztmeccs” után szerződést kínált neki az NHL farmcsapat, a Chicago Wolwes.

.“Miután visszajöttem Chicagóból, szólt az ügynököm, hogy a Wolves aláírna velem év végéig és a következő szezonra is, úgyhogy ezt boldogan alá is írtam. Magyarként AHL-es szerződést kapni hatalmas dolog. Rettentő boldog vagyok” – tájékoztatta a fejleményekről Nagy Gergő a Jégkorongblogot.

Nagy Gergő egyelőre a szerződés ellenére a Quad City Mallardsban marad, várhatóan a CHL-szezon végéig. Az alapszakasz március 30-ig tart, ezt követi a rájátszás, ahol minden bizonnyal érdekelt lesz a Quad is. Eközben a Wolves bármikor felhívhatja az AHL-be, de ez a bajnokság jelenlegi szakaszában már nem túl valószínű. Az viszont már biztos, hogy a játékos a következő szezont AHL-edzőtáborban kezdi.

Nagy újoncként a liga egyik legjobb csatárteljesítményét nyújtotta eddig a CHL-ben.52 mérkőzésen 45 pontot szerzett, miközben +12-n áll, ez győzte meg a Chicago Wolves vezetőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik