Sport

Telt házas lesz a szegedi világkupa

Még a tavalyinál is nagyobb szabású kajak-kenu világkupát rendezhet a szervezőbizottság május 23. és 25. között Szegeden. Messze van még a nevezési időszak vége, ennek ellenére már több mint 800 résztvevő jelentkezett a versenyre.

Május végén most már egész biztosan megtölti Szeged városát a nemzetközi gyorsasági kajak-kenus elit. Két hónappal a nevezési határidő lezárása előtt a jelentkezők száma elérte a 800-at.

“Tulajdonképpen még minket is meglepett a résztvevő országok hatalmas érdeklődése az idei világkupa iránt. Tavaly április elején 600 főnél tartottunk, most pedig már átléptük a 800 fős létszámot is. Ennek alapján kijelenthető, hogy még a tervezettnél is nagyobb szabású versenyt rendezünk idén májusban Szegeden” – mondta Dr. Ábrahám Attila, a szervezőbizottság vezetője az icfworldcupszeged.com-nak.

Idén nem az idény legelső nemzetközi versenyét, hanem a nyári csúcsszezon előtti utolsó, vagyis harmadik világkupafutamot rendezheti meg Magyarország. Ráadásul a Maty-éri pálya és Szeged továbbra is nagy népszerűségnek örvend, a világ elitje kedveli azokat a körülményeket, amelyeket Magyarország biztosítani tud az itt versenyző csapatok számára.

Fotó: Iványi Aurél

Ingyenes lesz

„Nyilvánvaló, hogy szívesen jönnek, elsősorban azért, mert talán a világon sehol nem rajong annyira a közönség a kajak-kenuért, mint Szegeden – folytatja Ábrahám Attila. A cél, hogy idén is megteljenek a lelátók, ezért úgy döntöttünk, hogy a versenyt a hagyományoknak megfelelően 2014-ben is ingyen tekinthetik meg, akik a helyszínre kilátogatnak. Ha az időjárás is kegyes lesz hozzánk, akkor biztos vagyok benne, hogy telt ház lesz a fő lelátón és a célban.”

A TV is közvetíti

Aki nem tud a helyszínen szurkolni, az se csüggedjen. A televízió képernyője előtt is szoríthatnak az emberek Magyarország legsikeresebb válogatottjáért. Az MTVA már jelezte a szervezőbizottságnak, hogy az idei szegedi világkupát a műsorára tűzi, és a versenyt, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség partnereként az Eurosport is közvetíteni fogja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik