Sport

Szétrúgott orral is küzdött

Hétvégén óriási létszámú, közel 1000 általános- és középiskolás korú gyermek részvételével vette kezdetét három helyszínen a kyokushin karate Diákolimpia 2014-es eseménysorozata.

A Vértesi Tömegsport Egyesületet Várpalotán 11, Szentesen pedig 4 versenyző képviselte Sensei Mátó Katalin és Sensei Bőke Béla edzők vezetésével.

A testvédős szabályrendszer remek lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatal, kellő tapasztalattal még nem rendelkező versenyzők, a sérülés veszélyét minimálisra csökkentve küzdhessenek meg egymással és megfelelő mennyiségű versenyrutinra tegyenek szert, míg a kemény edzések hatására testük és lelkük alkalmassá válik a védőfelszerelés nélküli knock-down küzdelemre.

Fekete Panna az összes küzdelmét megnyerve, ebben a szabályrendszerben győzedelmeskedett és gyermek I. lány középsúlyban első helyen jutott az országos döntőbe. A legjobb 8 közé került és a veszprémi döntőn részt vehet még Németh Máté Bendegúz gyermek II. ffi könnyűsúlyban és Farkas Ágnes, serdülő lány könnyűsúlyban.

A junioroknál Kreitl Viktóriának és Herczog Annának nem volt könnyű dolga. Korcsoportváltás után egy nagyon erős mezőnyben kellett bizonyítaniuk tudásukat. Ezt olyannyira sikeresen tették, hogy Viki az előkelő második, míg Anna harmadik helyről várhatja a folytatást.

Faragó Barnabásnak, Fodor Benedeknek, Fekete Gergelynek, Nagy Natáliának, Hortobágyi Kristófnak és Jádi Koppánynak ezen a napon nem kedvezett a szerencse, így a népes mezőnyből nem sikerült a továbbjutást kiharcolniuk.

Nagyobb sikerrel járt viszont vasárnap a Kreitl Kitti, Dezső Kata, Nagy Nikolett, Herczog Ádám összeállítású csapat, akik a szentesi knock-down országos döntőn szerepeltek és mindannyian a dobogón végeztek.
A mezőny itt is nagyon erős volt, a bíráskodás, pedig elég gyengére sikerült. Születtek vitatható ítéletek, de szerencsére a bírókat nem a pártosság, inkább a bizonytalanság jellemezte. Így fordulhatott elő, hogy míg Kittit szétrúgott orral is tovább engedték küzdeni, addig Niki jól fókuszált fejrúgása egy másik mérkőzésen leléptetést ért.

A lányokat viszont csak dicséret illeti, mert remekül harcoltak és mindent megtettek a győzelemért. Ezen a napon ez Kittinek a második, Katának és Nikinek a harmadik helyre volt elég.

Herczog Ádám viszont a versenyen nemcsak legyőzőre nem talált, hanem olyanra sem, akivel az egész küzdő időt végig kellett volna harcolnia. Minden küzdelmét idő előtt ipponnal befejezve lehetőséget sem adott a bíróknak hibás ítéletre és óriási fölénnyel lett a serdülő férfi -65kg diákolimpiai bajnoka.

A Vértesi Tömegsport Egyesület hétvégi mérlege tehát:

Aranyérem:
Fekete Panna, gyermek I. lány középsúly
Herczog Ádám, serdülő ffi. -65kg

Ezüstérem:
Kreitl Kitti, ifjúsági női könnyűsúly
Kreitl Viktória, junior női középsúly

Bronzérem:
Dezső Kata, ifjúsági női középsúly
Nagy Nikolett, ifjúsági női nehézsúly
Herczog Anna, junior női könnyűsúly

Ajánlott videó

Olvasói sztorik