Sport

Eddig tartott a Miami vesszőfutása

lebron james (lebron james)
lebron james (lebron james)

A Miami Heat kosárlabdacsapata hazai környezetben győzte le 99-90-re a Washington Wizradsot az észak-amerikai profi liga (NBA) legutóbbi játéknapján. A címvédő bebiztosította a helyét a rájátszásban.

A floridai alakulat zsinórban három elveszített mérkőzéssel a háta mögött érkezett meg a magyar idő szerint kedd hajnali összecsapáshoz. A Miami célja egyértelmű volt, elkerülni a sorozatban negyedik zakót, melyre 2011 márciusa óta nem volt példa a franchise történetében.

A Wizards elleni meccs sem volt egy egyszerű menet, a negyedik negyedben még 84-83-ra vezettek a fővárosiak, ám ekkor egy 12-0-s rohanással eldöntötte az összecsapást a Heat, amely végül 99-90-re nyert. A Miami nagy hármasa rendesen kitett magáért: LeBron James 23 ponttal, 8 assziszttal és 7 lepattanóval, Chris Bosh 22 ponttal és 7 lepattanóval, Dwyane Wade pedig szintén 22 ponttal zárta a meccset. Érdekesség, hogy a legutóbbi két szezonban a legértékesebb játékosnak (MVP) választott James sorozatban második mérkőzésén nem állhatott a büntetővonal mögé, erre újonc szezonja (2003/04) óta nem volt példa.

A Miami Heat győzelmével bebiztosította a helyét a rájátszásban. Ez eddig csak a keleti éllovas Indiana Pacersnek sikerült.


LeBron James ismét kitett magáért
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Los Angeles Clippers jelenleg a legjobb formában lévő csapat a ligában, Doc Rivers alakulata sorozatban a nyolcadik győzelmét aratta. Ezúttal a várakozásokon felül teljesítő Phoenix Suns vált a Clippers áldozatává, Blake Griffin 37 ponttal (16 mezőnykísérletéből 14 volt sikeres!), Chris Paul pedig 17 egységgel és 11 assziszttal vette ki a részét az újabb győzelemből.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Charlotte Hornets-Denver Nuggets 105-98 
Brooklyn Nets-Toronto Raptors 101-97  
Miami Heat-Washington Wizards 99-90  
New York Knicks-Philadelphia 76ers 123-110  
Milwaukee Bucks-Orlando Magic 105-98  
Utah Jazz-Atlanta Hawks 110-112  
Los Angeles Clippers-Phoenix Suns 112-105

Videó – A Miami Heat győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik