Sport

Újra kellett éleszteni a hokist, félbeszakadt a meccs

Rich Peverley (rich peverley)
Rich Peverley (rich peverley)

A dallasi Rich Peverley állapota a friss hírek szerint stabil.

Ijesztő jelenetnek lehettek szemtanúi magyar idő szerint kedd hajnalban a Dallas Stars – Columbus Blue Jackets mérkőzésre kilátogató nézők, sőt, maguk a játékosok is. Az első harmadból 6 perc és 23 másodperc telt el, amikor a hazai kispadon összeesett Rich Peverley.

Lindy Ruff, a Stars tapasztalt edzője azonnal segítségért rohant, egy orvosi stáb pedig rögtön elszállította a kispadról Peverleyt. A centert azonnal ellátták, az nhl.com beszámolója szerint oxigént és szívmasszázst is kapott, de állítólag a defibrillátort is be kellett vetni, hogy helyreállítsák a sportoló szívritmusát.

Az állapota a legfrissebb hírek szerint stabil, a mérkőzést ugyanakkor félbeszakították, várhatóan kedden dönt majd arról a liga, hogy mi lesz a folytatással.

Peverleynek már korábban is volt szabálytalan szívverése, ki is hagyta a Dallas edzőtáborát, valamint a Florida Panthers elleni nyitómeccset még októberben. Azóta semmi problémája nem volt, ám a múlt héten rosszullét miatt nem utazott el a csapattal Columbusba.

Videó – Peverley váratlanul összeesett a kispadnál:

Ezenkívül hét mérkőzést rendeztek a tengerentúlon, ezek közül kiemelkedik a keleti listavezető Pittsburgh Penguins fővárosi győzelme. A hazai Capitals két ízben is egyenlíteni tudott a mérkőzés során, de Chris Kunitz találatára már nem érkezett válasz, 3-2 lett a vége.

Ami a többi találkozót illeti, mindössze egyetlen csapat volt, amely hazai környezetben tudott nyerni: a Colorado Avalanche, amely a Winnipeget gyűrte le. A Vancouver hiába vezetett 3-0-ra otthon a New York Islanders ellen, a vendégek végül 7-4-re diadalmaskodtak.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Dallas Stars – Columbus Blue Jackets – 0-1-nél félbeszakadt
Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 2-3
Ottawa Senators – Nashville Predators 3-4
Tampa Bay Lightning – Phoenix Coyotes 3-4 – szétlövésben
Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 3-2
Calgary Flamey – Los Angeles Kings 2-3
Vancouver Canucks – New York Islanders 4-7
Anaheim Ducks – Toronto Maple Leafs 1-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik