Sport

Lundqvist karnyújtásnyira a történelemtől

henrik lundqvist (henrik lundqvist, )
henrik lundqvist (henrik lundqvist, )

Mindössze egy győzelemre van a svéd kapus attól, hogy befogja a New York-i legendát, Mike Richtert.

Pályafutása 300. győzelmét aratta Henrik Lundqvist, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt New York Rangers kapusa, aki 30 védéssel járult hozzá a vendég Detroit Red Wings elleni 3-0-s sikerhez. A 2006-ban olimpiai arany-, idén Szocsiban ezüstérmes svéd kapusnak a vasárnapi volt a 49. kapott gól nélküli összecsapása, ezzel beérte a klub örökrangsorában első Ed Giacomint, a győzelmek tekintetében pedig már csak Mike Richter áll előtte 301 diadallal.


Henrik Lundqvist biztos pontja a Rangers védelmének
Fotó: Europress Fotóügynökség

Sorozatban ötödik sikerét érte el a St. Louis Blues, és ezzel a tabella élére ugrott. A gárda megszakítás nélkül nyolcadik alkalommal nyert a Minnesota Wild ellen, akárcsak a tavalyi finalista Boston Bruins a Florida Panthersszel szemben. A 2012-es Stanley Kupa-győztes Los Angeles Kings a nyugati utolsó Edmonton Oilers alakulatát verte sorozatban hetedszer.

A címvédő Chicago Blackhawks nehezen, 2-1-re győzött a sereghajtó Buffalo Sabres otthonában, az első találatot éppen a vendégek buffalói születésű sztárja, Patrick Kane ütötte.

Eredmények – NHL, alapszakasz

New York Rangers-Detroit Red Wings 3-0
Florida Panthers-Boston Bruins 2-5
Buffalo Sabres-Chicago Blackhawks 1-2
Minnesota Wild-St. Louis Blues 2-3 – szétlövés után
Edmonton Oilers-Los Angeles Kings 2-4

Videó – Lundqvist lehúzta a rolót:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik