Sport

Szem nem maradt szárazon Dallasban

Mike Modano (mike modano, )
Mike Modano (mike modano, )

A Stars jégkorongcsapata visszavonultatta Mike Modano mezét, majd legyőzte a Minnesota Wildot.

Mike Modano a dallasi jégkorong ikonikus alakja. A 2011-ben Detroitból visszavonuló amerikai legenda a Minnesota North Starsnál kezdte NHL-es karrierjét, majd 1993-tól kezdve 2010-ig játszott a Dallas Stars együttesében, amellyel 1999-ben bajnok lett. Modano a liga történetének legjobb amerikai gólvágója és pontgyárosa.

A Dallas magyar idő szerint vasárnap hajnalban egy érzelemdús ceremónián vonultatta vissza Modano 9-es mezét.  A bajnokságot nyert csapattársak közül többen is megjelentek az ünnepségen, ott volt a többi közt Ed Belfour is, akit korábban beválasztottak a jégkorong Hírességek csarnokába.

Az utódok méltóképpen tisztelegtek Modano előtt. Ugyan a Minnesota Wild 3-2-re vezetett a harmadik harmad kezdetén, Tyler Seguin és Erik Cole találatával a maga javára fordította a meccset a Stars, amely végül 4-3-ra nyert.


Mike Modano könnyekig hatódott
Fotó: Europress Fotóügynökség

Newarkban, a New Jersey Devils otthonában igazán drámai összecsapást rendeztek. A hazaiak 1-0-ra, majd 4-1-re is vezettek, de a Carolina Hurricanes kellemetlen ellenfélnek bizonyult, a harmadik harmad 13. percében pedig egyenlítenie is sikerült a vendégcsapatnak. Nem sokkal később született meg a New Jersey győzelmét jelentő ötödik hazai gól, melyet az a Tuomo Ruutu jegyzett, aki a napokban került át a Devilshez Andrej Loktionovért cserébe.

Eredmények – NHL, alapszakasz

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 5-4
Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 3-4 – rávezetésekkel
Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers 4-3 – hosszabbítás után
Washington Capitals – Phoenix Coyotes 3-2
Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 0-1
Dallas Stars – Minnesota Wild 4-3
San José Sharks – Montréal Canadiens 4-0
Vancouver Canucks – Calgary Flames 2-1

Videó – A Dallas győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik