Sport

Kemény csoportba került a pólóválogatott

Benedek Tibor (benedek tibor, )
Benedek Tibor (benedek tibor, )

Benedek Tibor csapatára komoly erőpróba vár már a csoportkörben a budapesti vízilabda-Európa-bajnokságon. A hölgyek jóval kedvezőbb sorsolást kaptak.

Vasárnap kora délután tartották július 14-én rajtoló budapesti vízilabda-Eb csoportjainak sorsolását, melyhez asszisztált az esemény két nagykövete, Drávucz Rita és Kásás Tamás, valamint a helyszínen követett Tarlós István főpolgármester is.

„A Margitszigetnél varázslatosabb környezetet nem lehet elképzelni vízilabda-mérkőzésnek. A magyar ember lelkébe évszázadok óta befészkelte magát a vízilabda, amely nekünk olyan, mint a braziloknak a foci, a kínaiaknak az asztalitenisz, a jégkorong a kanadaiaknak” – mondta köszöntőjében a főpolgármester, aki a waterpolo.hu tudósítása szerint arra is kitért, hogy 1926, 1958 és 2001 után negyedik alkalommal rendeznek hazánkban kontinensbajnokságot a pólósoknak.

A férfiak és a hölgyek mezőnyében is a második kalapból várhattuk a sorsolást, így biztos volt, hogy Benedek Tibor legénysége Olaszországot, Merész András lányai pedig Oroszországot kerülik el a csoportkörben.


Benedek Tiborra és a férfiválogatottra kemény meccsek várnak
Fotó: MTI

Előbb a női mezőnyben sorsoltak, a mieink az A csoportba kerültek, ahol Görögország, Hollandia és Nagy-Britannia lesz majd az ellenfél. A másik négyesben Olaszország, Spanyolország, Oroszország és Franciaország találkozik egymással. Ez a sorsolás igen kedvezően alakult a számunkra.

A férfiaknál a B csoportba kerültek a magyarok, ahol Szerbia, Németország, Franciaország, Horvátország és Spanyolország ellen szállnak vízbe a mieink. Ez a beosztás már jóval keményebb, mint a lányoknál. Az A csoportban Montenegró, Olaszország, Görögország, Oroszország, Grúzia és Románia található.

Ami a lebonyolítást illeti: a csoportok első helyezettje automatikusan bejut az Európa-bajnokság elődöntőjébe, míg a 2. helyezettek a 3. helyen végzettekkel vívnak a négy közé jutásért.

A vízilabda Európa-bajnokság csoportjai

Férfiak:

A csoport: Montenegró (3), Olaszország (2), Görögország (4), Oroszország (6), Grúzia (5), Románia (1)

B csoport: Szerbia (4), Magyarország (5), Németország (6), Franciaország (1), Horvátország (3), Spanyolország (2)

Nők:

A csoport: Görögország (3), Magyarország (4), Hollandia (2), Nagy-Britannia (1)

B csoport: Olaszország (2), Spanyolország (1), Ororszország (3), Franciaország (4)

(A csapatok neve után szereplő szám a meccsek sorrendjének összeállításakor számít.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik