Sport

Nem sikerült csodát tennie az FTC-nek

Tomori Zsuzsanna (tomori zsuzsanna, )
Tomori Zsuzsanna (tomori zsuzsanna, )

A ferencvárosi kézisek ugyan legyőzték a Viborgot a KEK negyeddöntőjében, de összesítésben alulmaradtak dán riválisukkal szemben.

A hét elején az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata nyolcgólos hátrányba került a dán Viborg ellen a KEK negyeddöntőjének odavágóján, azaz Elek Gábor csapatának hatalmas bravúrra volt szüksége a továbbjutás kiharcolásához a szombati, budapesti mérkőzésen.

Nem indult jól a párharc második felvonása magyar szempontból, az északiak szerezték meg az első gólt és ugyan Tomori büntetőjével még 4-4 volt az állás a 9. percben, innentől kezdve többnyire a Viborg hátát nézte a Fradi. A dánok ugyan egy-két góllal vezettek az első harminc perc nagy részében, de jól hajrázott a Ferencváros, Zácsik gólja pedig azt jelentette, hogy a szünetre egál állásnál mehettek a csapatok (15-15).


Tomori Zsuzsannáék a BL után a KEK-ből is kiestek
Fotó: MTI

Szucsánszki hetesből szerzett találatával indult a második játékrész, majd a Fradi fokozatosan lépett el riválisától, a 44. percben pedig már hattal vezetett Szarka gólja után (25-19).

Izgalmas volt a folytatás, ráadásul a tét miatt a csapatok is valamivel többet hibáztak a korábbinál. Tomori átlövésből volt eredményes az 57. percben, ezzel 30-23-re módosította az állást, azaz ismét elérhető közelségbe került a továbbjutás kiharcolásához a Ferencváros, de nem sokkal utána Szarkát állították ki, a dánok pedig egyből ki is használták a fórt, ezzel pedig gyakorlatilag le is zárták a párharcot.

A végeredmény 31-26 lett, a Viborg jutott tovább az elődöntőbe, ahol az orosz Rosztov-Don lesz az ellenfele.

Eredmény – női kézilabda KEK, negyeddöntő, visszavágó

FTC-Rail Cargo Hungaria – Viborg (dán) 31-26 (15-15)

Továbbjutott: a Viborg, 66-63-al.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik