Sport

Súlyos ítélet a súlyos sérülést okozó pólósnak

Steinmetz Ádám (steinmetz ádám)
Steinmetz Ádám (steinmetz ádám)

Amint arról írtunk, szűk egy héttel ezelőtt, a Debrecen-Vasas (10-9) vízilabda-mérkőzésen Vindisch Ferenc megütötte Steinmetz Ádámot, az ütés után a Vasas olimpiai bajnokának eltört a szemüreg-csontja és agyrázkódást szenvedett.

Steinmetz nyolc napon túl gyógyuló sérülése mellett megsérült Takács Bálint is, a Vasas másik játékosának össze kellett varrni a szeme alatti bőrt, miután behúzott neki Sasa Misic, a DVSE montenegrói játékosa.

A Vasas a meccs után a szövetséghez fordult, levélben kérte a történtek kivizsgálását, a meccset nem óvta meg. Azt mondják, nem engedhető meg, hogy a medencében hasonló dolgok történjenek, ha pedig megtörténtek, akkor annak következményei kell hogy legyenek.


Vindisch Ferenc egy ideig nem pólózhat
Fotó: MTI

Nem sokkal a Vasas beadványa után a debreceniek kikérték maguknak a szerintük lejáratókampányt, majd a közlemény után egy kiegészítést tettek, amelyből kiderül, Vindisch Ferencnek eltört a bordája, miután Steinmetz Ádám megrúgta.

Nos, a Magyar Vízilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága pénteken délután ülésezett, és meghozta döntését:

A testület a debreceni Sasa Misicet három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta, míg a szintén debreceni Vindisch Ferencet azonnal végrehajtandó, minden bajnoki és kupamérkőzést érintő, hat hónapos eltiltással büntette. Sasa Misic a soron következő bajnokin szerepelhet, Vindisch Ferencnek viszont azonnal meg kell kezdeni büntetését.

Dr. Vezsenyi Péter, a Fegyelmi Bizottság elnöke megindokolta a döntéseket a waterpolo.hu oldalon:

„Mindkét játékos esetében megállapítható volt a szándékos ütés, de az ítéletek meghozatalakor figyelembe vettünk minden rendelkezésre álló körülményt. Vindisch Ferenc mozdulatát követően nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés következett be, egy speciális játékhelyzetben, így a hat hónapos eltiltást ez indokolja.

Ezt a büntetést azonnal, a mai nappal meg kell kezdenie, a fellebbezési lehetőség nem érinti a végrehajtást. Természetesen élhet a fellebbezés lehetőségével, a másodfokú bizottság dönt majd ebben az esetben. Sasa Misic esetében nem lép azonnal életbe az eltiltás, ő is fellebbezhet, és ha a jogerős határozat megszületik, azt követően lép életbe a büntetés” – foglalta össze a döntés részleteit a bizottság elnöke.

Vélhetően a történet még folytatódik, alighanem fellebbezéssel.

Videó – az említett esetek:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik