Sport

Közel járt a bravúrhoz a Volán

A osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjének első mérkőzésén a Sapa Fehérvár hosszabbításban kapott ki a Bolzano otthonában.

Az EBEL rájátszásában az alsóház győzteseként a Volán meglehetősen nehéz ellenféllel nézett szembe, hiszen a Bolzanó vendégeként léptek jégre a fehérvári hokisok.

Az olaszok nem féltek a magyar csapatot választani a nagy távolság ellenére sem, de miért is ijedtek volna meg: az alapszakaszban négyből háromszor nyert a Bolzano, nagy különbséggel, azt az egy vereséget pedig csak büntetőkkel szenvedték el.

A párharc pénteki első meccsén azonban úgy tűnt, az olaszoknak áll a zászló, ugyanis már a 21. másodpercben betalált MacGregor Sharp, de szerencsére Adam Naglich még a második percben egalizált.


Fotó: MTI

Ráadásul a vendégek Andrew Sarauer révén fordítottak is, méghozzá hat másodperccel az első harmad vége előtt, tehát találó a “kicentizték” jelző a meccsre.

A harmadik harmadban sajnos a hazaiak Marco Insam révén egalizálni tudtak, a folytatásban pedig nem született gól, így hosszabbítás következett.

A ráadás 20. percbében aztán – már csak 17 másodpercet kellett volna kihúznia a Volánnak – Kim Strömberg eldöntötte a meccset.

Vasárnap a csapatok Székesfehérváron találkoznak.

Eredmény – EBEL, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Bolzano (olasz) – Sapa Fehérvár AV 19 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 1-0) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Sharp (1.), Insam (48.), Strömberg (80.) illetve Naglich (2.), Sarauer (20.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik