Sport

DVSE-Vasas: megindult a fegyelmi eljárás

A Magyar Vízilabda Szövetség már a Debrecen-Vasas meccs után vizsgálatot indított Vindisch Ferenc és Dr. Steinmetz Ádám ügyében.

Mint arról beszámoltunk, a DVSE-Vasas ob1-es bajnokin Vindisch Ferenc kiütötte Dr. Steinmetz Ádámot, akinek így eltört a szemüregcsontja, de a debreceniek közleményben tudatták, hogy Steinmetz erre válaszul akkorát rúgott Vindischbe, hogy bordatörése lett.

A Vasas kérte az MVLSZ-t, hogy ne hagyják ennyiben az ügyet, de az Ellenőri Bizottság ettől függetlenül, már a mérkőzést követően vizsgálatot kezdeményezett a találkozón történtek miatt – írja a waterpolo.hu.

“A Sportági Egyeztető Bizottság – melynek tagja a Játékvezetői Bizottság, az Ellenőri Bizottság és a Versenybírói Bizottság elnöke – megindította a fegyelmi eljárást. A Versenykiírás és a Versenyszabályzat kimondja, hogy csakis abban az esetben indítható utólagos fegyelmi eljárás, ha egy mérkőzésen súlyos sérülés történt és ez videó felvétellel is dokumentálva van.

Mivel az említett találkozón megvalósult ez a pont, az eljárást a Sportági Egyeztető Bizottság megindította.

A Magyar Vízilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága a következő ob I.-es forduló kezdetéig, azaz március 7-ig az eljárást az érintettek bevonásával lefolytatja.”


Ajánlott videó

Olvasói sztorik