Sport

Most vannak félidőben

A Sapa Fehérvár AV19 erejét mutatja, hogy a klub felnőtt, U-20-as és U-18-as csapata is bejutott az EBEL rájátszásába. A klub tájékoztatóján szó esett az esélyekről is - minden fronton. Akárcsak a fantasztikus szurkolókról és a jövőre vonatkozó tervekről.

Cser-Palkovics András polgármester:

“Elsősorban a szakmai stábnak és a csapatnak jár köszönet, hogy lehetővé tették ennek a sikernek az elérését. Hároméves terv keretében tervezték ezt az eredményt, de kiváló szakmai munkával, magyar játékosokkal és példaképként állítható külföldiekkel már most összejött. Az osztrák bajnokság rájátszásában ismét egy nem osztrák csapattal játszunk, különleges dolog, természetesen nagy dicsőség, hogy ez sikerült. De legalább ilyen fontos az utánpótlás sikere, mert az elmúlt években is voltak, és a jelek szerint ezután is lesznek olyan fehérvári tehetségek, akikre építeni lehet. A szurkolóknak is nagy köszönet jár, elég megnézni, hogyan várták éjszaka a hazatérő csapatot Dornbirnból. Éppen ezért polgármesteri keretből 150 ezer forinttal szeretnék hozzájárulni a szurkolók bolzanói utazásához. Ha már most meglenne a nagy csarnokunk, az is megtelne, bizonyította a csapat és a szurkolótábor, hogy szükség van rá. Akárcsak a C-pályára, hogy minél többet lehessen jégen a csapat, felnőttek, gyerekek egyaránt. Jó munkát és jó készülődést kivánok, Bolzano messze van, de majd az elődöntőben közelebb játszunk… Az anyagi lehetőségei ennek a csapatnak nem olyanok, mint a riválisoknak, de sokat köszönhetünk a TAO-nak, nincs akadálya a C-pálya megépítésének. Ezzel együtt azért kell óriási eredményként értékelni a jelenlegit, mert a liga többi csapatához képest más kategória a mi költségvetésünk, a mezőny végén vagyunk. Jó lenne, ha egyszer ez majd nem így lenne, jelenleg szükség van a szponzorokra, továbbiakra, kiemelt, nagy támogatókra. Van remény, hogy lesznek is, és ez az eddigi eredményeknek köszönhető.”

Marty Raymond, a felnőtt csapat vezetőedzője:

“Nagy öröm számomra, hogy bejutottunk a rájátszásba. Nem lepett meg, mert vezetőedzőként végig hittem benne, hogy meghaladjuk az elvárásokat, Ezek egy új csapat hosszabb távú felépítésére vonatkoztak, most pedig ott vagyunk a playoffban. Voltak hullámhegyek és völgyek, elégedett vagyok azzal, ahogy a fiatal játékosok kezelték ezeket a helyzeteket – ennek köszönhető, hogy a szezon második felében kiemelkedő eredmények születtek. Kiemelem Hetényi Zoltán érkezését és teljesítményét, jelentős mértékben hozzájárult a sikerünkhöz az ő játéka. Talán nem mi vagyunk a legpengésebbek a rájátszásban, de a csapategység, ezt megkockáztatom, nálunk a legjobb. A fiatalok nagyon sokat léptek előre, jöttek fel a junior EBEL-ből is, és a rutinos játékosok valamint a légiósok is húzóemberek tudtak lenni. A Bolzano ellen is nyerhetünk, ezt határozottan állítom, nem turistának megyünk oda.”

Tokaji Viktor csapatkapitány:

Nagyon nagy lépést tettünk előre, talán még magunk sem hisszük el, hogy sikerült. Kicsit romokban heverő csapatot hagytunk magunk után az előző szezon végén. Marty érkezésével, a fiatalítással, a jó légiósokkal remek összhang jött létre, igazi csapattá értünk. Ehhez sikerek és kudarcok is kellettek, és az, hogy mindenki kivegye a részét mindenből. Az edzői stáb ragyogóan kezeli a csapatot, szegmensekre bontva, részletsebben, speciálisabban foglalkozva a játékosokkal, csapatrészekkel. Nem is lehetett volna ideálisabb a szezon – de még nincs vége! A következő lépés is itt van az orrunk előtt, a Bolzano. Ahogy az egész szezonnak, úgy megyünk neki a playoffnak is: bármi megtörténhet! Én is kiemelem Hetényi Zolit, sok meccset köszönhetünk neki.

Kóger István, az U-18-as csapat edzője:

Megköszönöm a lehetőséget a klubnak és a városnak. A lehetőséget ezeknek a 16-18 éves srácoknak a megfelelő versenyeztetésre, ami a fejlődés alapvető feltétele. Köszönöm Marty Raymondnak is, hogy használja a fiatalokat, akik így látják a továbblépés esélyét, akár az EBEL-ben, akár még rangosabb nemzetközi ligákban. Az itteni feltételrendszerrel és persze a kemény munkával elérhető, hogy a lehető legtovább jussanak a fiatalok. A mi bajnokságunkban 12 csapat részvételével zajlottak a küzdelmek. Az alap- és középszakasz után kialakult a Final Four, amit szerencsére itt rendezhetünk Fehérváron, Rajtunk kívül a MAC, a St.Pölten és a Ljubljana lesz itt. Magasan volt a léc, első alkalommal írták ki az EBEL U-18-as bajnokságot, de előttünk a 20 évesek tavalyi sikere állt. Szeretnénk nekik megfelelni és nyerni a négyes döntőben. Közben döntőben vagyunk a magyar bajnokságban is, a MAC-cal játszunk, bízom benne, hogy begyűjtjük az aranyat – akárcsak az U-20-asok a hazai mezőnyben.

Tyler Dietrich, az U-20-as csapat edzője:

“Nagyon izgalmas szakaszában vagyunk az évnek, a munka java még előttünk áll. Az 1994-es születésűek két mezőnyben is versenyeznek. A játékosok emlékezhetnek a fájdalmakkal teli nyári munkára, most jött el az ideije, hogy ennek a babérjait learassák.”

Ocskay Gábor, szakosztály-igazgató:

“Hosszabb távú programot dolgozott ki a menedzsment a nyáron, és ennek az útnak még mindig az elején járunk. Komoly motiváció mindenki számára, hogy már sikereket értünk el, óriási dolog, hogy odakerültünk a rájátszásba. Az akadémiánk április elején lesz négy éves, nagy öröm látni a sok gyereket, aki kulturált körülmények között készülhet nálunk. Mi bozótvágó késsel kezdtük a munkát, de a TAO-rendszernek köszönhetően ma már egészen kitűnőek a feltételek. A korosztályos csapatok magyar bajnoki döntőt játszanak, a 18 és 20 évesek EBEL-rájátszásban vannak -. kezdjük minden eddiginél magasabbra emelni a lécet. Lesznek itthon is minőségi ellenfelek, Budapesten is alakult egy akadémia. Tovább kell haladnunk előre, nagyon bízom a C-pálya mielőbbi megépülésében, mint egy falat kenyér, úgy kell ez a fehérvári hokinak. Itt vannak közel a legújabb feladatok, például a fehérvári U-18-as világbajnokság, olyan gyerekekkel, akik közül többen ott vannak már a felnőtt csapat küszöbén. Nekik és a szurkolóknak is nagy élmény lehet! És én sem tudom nem megemlíteni a szurkolótáborunkat, ami szerintem példátlan, nagyszerű, remélem, még hetekig járhatnak ebben a szezonban a csapat mérkőzéseire! Optimista vagyok, remélem, a Magyar Kupa-döntő idején egyéb elfoglaltságunk lesz… Ami a jövőt illeti, rendszeresen egyeztetünk polgármester úrral, ha lesz előrelépés a költségvetésben, akkor újabb nagy célokat tűzhetünk ki magunk elé. Persze csak óvatosan, a lehetőségeket figyelembe véve, de kétségtelenül jó lenne megérni, hogy egyszer a négy közé kerülésre, döntőre vonatkozó terveink lehessenek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik