Sport

Belga kapitány a magyar röpiseknél

röplabda válogatott (röplabda válogatott, )
röplabda válogatott (röplabda válogatott, )

A belga Jan De Brandt lett a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Nem csinált belőle titkot a Magyar Röplabda Szvetség (MRSZ), hogy három szakember közül választja ki a női válogatott leendő szövetségi kapitányát. A jelöltek a belga Jan De Brandt, a török Bulent Karslioghlu és a szintén török Gökhan Coksen.

A hunvolley.hu már korábban úgy fogalmazott, hogy a belga tréner tűnik a legnagyobb esélyesnek, ráadásul vele kezdődtek meg leghamarabb az egyeztetések. De Brandt hazánkban tárgyalt az MRSZ vezetőivel, szerdán pedig egymás tenyerébe csaptak az érintettek, csütörtökön hivatalosan is bemutatják a női nemzeti csapat új kapitányát.

De Brandt anno maga is játszott, majd már egy jó ideje edzősködik, a török Fenerbahce női együttesét bajnoki címig, kupagyőzelemig, valamint BL-bronzig vezette. Szövetségi kapitányi tapasztalatai is vannak, irányította hazája nemzeti együttesét is. A tréner hollandul, franciául, németül és angolul is kiválóan beszél, azaz több nyelven is meg tudja értetni magát a játékosokkal.


Fotó: MTI

A válogatott új szövetségi kapitányával szemben az lesz az elvárás, hogy a gárda kijusson a jövő évi Európa-bajnokságra, amelynek selejtezőjét májusban rendezik – közölte korábban az MRSZ. A magyar csapat a franciákkal, az izraeliekkel, valamint egy, az első selejtezőkörből érkező együttessel találkozik majd. A kvartettből az első helyezett automatikusan kijut a kontinensviadalra, amelyet Hollandia és Belgium közösen rendez majd, a másodikok pótselejtezőt játszanak.

2012 decemberétől Hollósy László irányította nemzeti csapatunkat, ráadásul az együttes 2013-ban erőn felül teljesítve több bravúrt is elért. A szövetségben is elismerték a szakember munkáját, azonban morális problémákra hivatkozva mégis menesztették február elején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik