Sport

A lányok is labdába rúgnak

A Labdarúgó Diákolimpia – Városi Bajnokságának első játéknap nyitómérkőzésén a Vasvári Gimnázium csapata az István Király Általános Iskola csapatával mérte össze erejét.

A lányok számára meghirdetett III.-IV. korcsoportos labdarúgó diákolimpiára az 1999-2002 között született tanulókat várták. A 4×20 méteres pályán 5+1 fős csapatok küzdöttek a továbbjutásért az első játéknapon. Pályára lépett többek között a Vasvári Általános Iskola, a Tolnai Úti Általános Iskola, a Vasvári Gimnázium, az István Király Általános Iskola, valamint a Kossuth, a Zentai, a Vizivárosi, a Tóvárosi, a Vörösmarty, a II. Rákóczi, valamint a Munkácsy csapata is.

A Sóstói Stadionban rendezett első játéknapon mind a három csoportban a csapatok körmérkőzést vívtak, majd a csoportok első és második helyezettjei jutottak be a legjobb hatba. A második fordulóban egy-egy mérkőzés dönt majd az döntőbe kerülésről, ahol három csapat szerepel majd és körmérkőzésekkel döntenek a végső győztesről. A győztes díszes serleget vihet haza, a helyezettek éremdíjazásban részesülnek. A diákolimpia játékvezetését a Magyar Labdarúgó Szövetség profi játékvezetői vállalták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik