Sport

A debreceniek megvédik “bunyós-Vindischt”

A DVSE közleményben reagált a hétvégi Vindisch vs. Dr. Steinmetz különmeccsre. A klub kiállt a játékos mellett.

Kedden beszámoltunk róla, a hétvégi DVSE-Vasas OB1-es bajnokin a hazai csapatból Vindisch Ferenc kicsit keményebben játszott a kelleténél – lényegében kiütötte Dr. Steinmetz Ádámot (szemüregcsont-töréssel kezelik) a 91. másodpercben. Az ügy folyományaként a Vasas az esetről készült videófelvétellel a szövetséghez fordult és panaszt tett, nem első sorban a játékos, mint a játékvezetők ellen, akik véleményük szerint rossz ítéletet hoztak az ütést követően.

Méhes Jenő, a Vasas szakosztály-igazgatója szerint Vindischt nem cserével kellett volna kiállítani, hanem a Debrecent 4 perces büntetéssel kellett volna sújtani. Ezzel együtt a piros-kékek nem óvják meg a mérkőzést, még akkor sem, ha szerintük a megtorlatlan cselekedetek befolyásolták a meccs alakulását. Az ügy ezen részét a Játékvezetői bizottság tárgyalja.

A Vindisch elleni panasz a Sportági Egyeztető Bizottságához került. A Magyar Vízilabda Szövetség egy-két nap múlva állást foglal a Vasas beadványáról. Hosszabb időre is eltilthatják Vindisch Ferencet. Csodálkoztunk volna, ha a DVSE nem reagál az eseményre.

A kezdő sípszóig még minden rendben volt
– a DVSE játékosát Kállay Márkot a debreceniek vezetőedzője, Varga Tamás a 200. OB I-es mérkőzése alkalmából köszöntötte

Fotó: dvse.hu

A DVSE hivatalos közleménye vágatlanul:

Értetlenül állunk a Vasas vízilabda egyesületének lejárató kampánya előtt, melyet együttesünk ellen indított a sajtóban, három nappal a DVSE – Vasas bajnoki mérkőzés után. Természetesen sajnáljuk, hogy az összecsapás közben sérülések történtek, de visszautasítjuk a vádat, hogy Vindisch Ferenc szándékos ütéssel ártott volna Steinmetz Ádámnak, Szasa Misics pedig Takács Bálintnak.

A 2013/2014-es bajnoki szezonban több olyan alkalom is volt, amikor debreceni játékosnak okozott sérülést a rivális valamelyik játékosa. Sőt, a 2012 szeptemberében megrendezett debreceni Nemzetközi Férfi Vízilabda Felkészülési Tornán éppen a Vasas pólósa, Angyal Dániel mért olyan erejű ütést csapatunk centerére, Szasa Misicsre, aki attól dobhártyasérülést szenvedett, és hetekre kidőlt. Mi egyetlen esetben sem indítottunk támadást és sajtókampányt az ellenféllel szemben, sajnos a sérülésveszély fokozottan jelen van ebben a sportágban.

Elfogadhatatlannak tartjuk azt is, ahogy Steinmetz Ádám és a Vasas minősíti Vindisch Ferencet – ellenkező esetben klubunk egyetlen játékosa vagy vezetője sem tenne ilyet. Úgy gondoljuk, hogy mindenki egyenértékű, nincs olyan, hogy minőségi, és nem minőségi játékos.

Kérjük a Vasas vezetését és játékosait, hogy méltósággal viseljék a mérkőzésen elszenvedett vereséget, és hagyják abba a mesterséges indulatkeltést. Ezen a találkozón egyszerűen jobb volt a Debrecen!

forrás: dvse.hu

Ajánlott videó