Sport

A Fradisták “szarban hagyták” edzőjüket, büntetés jöhet

KEK negyeddöntő első felvonásán a Ferencváros női kézilabdacsapata a dán Viborg vendégeként kapott ki 40-32-re. Elek Gábor edző szarban hagyásról, büntetésről és halvány esélyről beszélt a mérkőzés után.

Csúnya arculcsapás volt ez a zöld-fehéreknek a hétfő esti 40-32-es vereség. A zakót túl nagyra méretezték a dánok, amit a csapat edzője, Elek Gábor is nehezen élt meg. A látottak alapján nem is lehet csodálkozni azon, hogy a mérkőzést követően adott telefonos interjúban elég szigorúan fogalmazott.

“Régen raktunk ennyi energiát egy mérkőzésbe, úgy látszik ez most nagyon rosszul sült el. Hozzáteszem a védekezést és a kapusteljesítményünket minősíti, hogy 32 lőtt góllal nem szabadna kikapni. A hátsó dolgokban fellelhető problémákon mindenképpen változtatni kell” – értékelte a legnagyobb szakmai problémát Elek az nso kérdésére.

A Fradi játékosainak se szabályos…
Fotó: Europress fotóügynökség

Az edző kitért a mérkőzés utáni hangulatra is. “Elmondtam a lányoknak a mérkőzés után, hogy ugyan nem brutálisan hosszú még az edzői pályafutásom, de ennyire szarban engem még nem hagyott csapat. Elnézést a kifejezésért, de tényleg nagyon csalódott vagyok. Ennyire betojt módon nem lehet kézilabdázni. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy ebből büntetés lesz a csapat és magam felé is.”

Hogy eztán miben bízhatnak a Fradi szurkolók? Reménykedhetnek-e a folytatásban, a negyeddöntőbe jutásban? Nyilván nagy lépést tett a Viborg a továbbjutás felé, de…

… se szabálytalan eszközökkel nem sikerült megállítaniuk a dánokat.
Fotó: Europress fotóügynökség

A Fradi már egy párszor megmutatta, hogy képes a lehetetlenre, különösen hazai pályán. “A „kevés esélyt benne hagyom” a visszavágóban, mert még egyszer nem fogunk így kézilabdázni, abban biztos vagyok. Az ekkora előny viszont nagyon nagy, mert ilyen különbség nincs a két csapat között, ennél fogva nagyon nehéz lesz. Óriási bravúrra lesz szükség a visszavágón” – vélekedett a továbbjutási esélyről Elek Gábor.

A Fradi 2012 májusában éppen a Viborgot verte emlékezetes módon a KEK döntőjében hazai pályán Dabason és idegenben is egyaránt  31-30-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik