Sport

90 ezren láthatják a „furcsa” meccs visszavágóját

Carl Froch (carl froch, )
Carl Froch (carl froch, )

Május végén a londoni Wembley Stadionban rendezik meg a tavalyi év egyik legvitatottabb profi ökölvívó címmérkőzésének visszavágóját a brit Carl Froch és George Groves között.

Carl Froch (32 győzelem, 2 vereség), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nagyközépsúlyú világbajnoka tavaly novemberben Manchesterben mérkőzött meg George Grovesszal (19 győzelem, 1 vereség), aki vezetett ellene, amikor a kilencedik menetben a mérkőzésvezető Froch egyik sorozásánál közbeugrott és beszüntette a találkozót. A nézők és később a szakértők is indokolatlannak érezték a bíró döntését, ennek ellenére a 36 éves címvédő technikai ko-val győzött.

A visszavágó minden bizonnyal komoly érdeklődésre tart majd számot, a mérkőzésszervezők pedig bíznak benne, hogy a 90 ezres stadiont is meg tudják tölteni május 31-én.

“Azt hiszem, erre a meccsre megtelik majd az aréna. Amikor ekkora lehetősége van az embernek arra, hogy ilyen nagyszabású eseményt szervezzen, akkor meg kell ragadnia” – mondta lelkesen Eddie Hearn promóter.


Így reklámozzák a Wembley Stadionban a nagy ütközetet
Fotó: Europress Fotóügynökség

A szervezők számára ugyanakkor nagy feladatot jelenthet, hogy a meccs előtt egy nappal az angol labdarúgó-válogatott vb-felkészülési találkozót vív a Wembleyben Peru ellen. Hearn azonban gyorsan leszögezte, nem jelent majd problémát a két esemény közelsége.

A második világháború vége óta ez lehet a legnagyobb szabású bokszmeccs Angliában, ahol Ricky Hatton 2008-as csatáját nézték meg eddig a legtöbben a helyszínen: akkor a manchesteri stadionban 55 ezren szurkoltak Hattonnak a mexikói Juan Lazcanóval szemben.

Az új Wembleyben ez lesz az első bokszmérkőzés, a régiben pedig utoljára Frank Bruno csapott össze az amerikai Oliver McCallal 1995-ben, s szerezte meg a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú vb-övét.

Videó – Így ért véget az odavágó:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik