Sport

Nagyot koppant a címvédő

dab-docler (dab.docler, )
dab-docler (dab.docler, )

A Dab.Docler jégkorongcsapata simán kipottyant a Brassó ellen a MOL Liga elődöntőjében. A másik ágon az Érsekújvár búcsúztatta a Miskolcot. A dunaújvárosiak a magyar bajnoki címmel vigasztalódhatnak.

Már az elődöntőknél járt a jégkorongos MOL Liga, olyannyira, hogy hétfőn a címvédő Dab.Docler és a Miskolci Jegesmedvék is az életben maradásért lépett jégre. A dunaújvárosiak egy hazai vereséggel kezdtek a Brassó ellen, amit még sikerült kijavítaniuk, ám a vasárnapi, hosszabbításos vereséggel a kiesés szélére sodródtak.

Ennek megfelelően Stephan Lundh fiai meg is szerezték a vezetést az ASC otthonában, ám még az első felvonásban egyenlíteni tudott a Brassó, amely a második harmad elején már 2-1-es előnyben volt. Hiába a vendégpróbálkozások a folytatásban, nem sikerült több gólt szerezniük Ladányi Balázséknak, a szezon végére elfáradó címvédő így idő előtt búcsúzott a további küzdelmektől.


A Dab.Docler nemrég a Szuperkupát is elveszítette a Sapa Fehérvár AV19 ellen
Fotó: MTI

Eközben Miskolcon

Hasonló sorsa jutott a Miskolci Jegesmedvék is, amely az érsekújvári vendégjátékát egy-egy győzelemmel és vereséggel tudta le, otthon azonban kétszer is kikapott szlovákiai ellenfelétől. A hétfői ráadásul különösen fájóra sikeredett borsodi szempontból, a Nové Zámky ugyanis saját közönsége előtt döngölte jégbe a Macikat, Knox ugyan beköszönt az 50. percben, de így is 1-7 lett vége, a vendégek 3-1-es összesítéssel jutottak be a fináléba.

Érdekesség, hogy az Érsekújvár győzelme egyben azt is jelenti, hogy az alapszakasz-győztes Dab.Docler lett a magyar bajnok.

A fináléban tehát a Brassó és az Érsekújvár csap össze egymással. A döntősorozat – amely már az egyik fél negyedik sikeréig tart majd – vasárnap rajtol és legkésőbb március 23-án ér véget.

Eredmények – MOL Liga, elődöntő, 4. mérkőzés

Corona Brasov (román)-Dab.Docler 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Gólszerzők:
Hietamaki (10.), Péter (23.), illetve Somogyi (7.)

A párharc végeredménye: 3-1 a Brassó javára.

Miskolci Jegesmedvék-Nové Zámky (szlovák) 1-7 (0-1, 0-3, 1-3)
Gólszerzők:
Knox (50.), illetve Polcik (14.), Caladi (31.), Hrudik (37.), Siska (37.), Stefanka (42.), Ruzicka (47.), Baron (56.)

A párharc végeredménye: 3-1 az Érsekújvár javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik