Sport

Földházi Zsófia és Hajdú Jonatán 2013 legjobbja

Foldhazi-Zsofia(210x140)(1).jpg (földházi zsófia, )
Foldhazi-Zsofia(210x140)(1).jpg (földházi zsófia, )

Földházi Zsófia öttusázó és Hajdú Jonatán kenus érdemelte ki a 2013-as év legjobb utánpótlás korú sportolója elismerést.

A X. Héraklész Díjátadó Gálán, pénteken az elmúlt esztendő korosztályos Európa- és világbajnokságain legeredményesebben szerepelt utánpótlás korú versenyzőket, valamint edzőiket jutalmazták.

A fiúknál a kenus Hajdú Jonatán azzal végzett az élen, hogy a Dunaferr SE versenyzőjeként az ifjúsági világ- és Európa-bajnokságon is aranyérmet nyert. A lányoknál győztes Földházi Zsófia annak köszönheti elsőségét, hogy nemcsak a junior öttusa vb-n, hanem a felnőtt Eb-n is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A KSI sportolója jelenleg Mexikóban versenyez, ezért nem tudott megjelenni a gálán.

A kettő-négyfős, úgynevezett kiscsapatok versenyében a lányoknál a Piller Szabina, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes összeállítású, 500 méteren ifjúsági világbajnok kajaknégyes, míg a fiúknál a 1000 méteren ifjúsági világ- és Európa-bajnoki első Noé Zsombor, Vass Péter kajakkettes lett a legjobb. 

A nagycsapatoknál csak egy díjat osztottak ki, itt az U20-as Európa-bajnokságon ezüstérmes női kézilabda-válogatott bizonyult a legjobbnak. 

A 2001-től működő, Héraklész Bajnok- (14-18 évesek) illetve Csillagprogram keretében (18-23 évesek) 20 sportágban évente csaknem 1800 tehetséges sportoló részesül rendszeres állami támogatásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik