Sport

Jakabos Zsuzsa azonnal beleszeretett Hugooba

A világ legszebb úszónője nem rejtette véka alá szimpátiáját a 2017-es győri Európai Ifjusági Olimpiai Fesztivál (EYOF) kabalakakasával szemben.

Győr városa az elmúlt évben a rendezvény hivatalos honlapján –www.gyor2017.hu – hirdetett ötletpályazatot a 2017-ben Győrben megrendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál – EYOF – kabalaállatának az elnevezésére. A kabalakakas nevét csütörtökön Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Győr város polgármestere az Utazás Kiállításon megrendezett sajtótájékoztatón ismertette a média képviselőivel.

A több száz beérkezett pályazat közül a szakmai zsűri a 2017-ben Győrben megrendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kabalakakasának a Hugoo nevet választotta.

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy a 2017-ben Győrben megrendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalas arca Jakabos Zsuzsanna olimpikon lesz. Jakabos maga is nyert Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, 2003-ban Párizsban.

Jakabos kiemelte, hogy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál nemcsak a jövő sportbajnokainak a versenye, hanem a sportolók életében igen meghatározó helyszín és életre szóló élmény. “Én az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon viselhettem életemben először nemzeti színű melegítőt és akkor szólt először nekem a magyar himnusz a dobogón. Megtapasztalhattam, hogy milyen felemelő érzés a magyar csapat tagjaként versenyezni és nyerni. Megtisztelő, hogy engem választottak a 2017-ben megrendezendő esemény arcának, már most drukkolok minden versenyzőnek és egyben irigykedem is rájuk, hogy a hazai közönség biztatása mellett ilyen nagyszabású eseményen versenyezhetnek” – fejtette ki Jakabos, aki azonnal beleszeretett Hugooba.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke kiemelte, hogy Magyarországnak és Győr városának is óriási megtiszteltetés, hogy a város elnyerte a „kis” olimpia megrendezésének jogát, hiszen hazánk 1896 óta álmodik olimpia megrendezéséről. Ez az álom 2017-ben Győrben valóra válik: az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésével hazánkban először lobban fel az olimpiai láng.

Az EYOF minden olyan joggal és ranggal rendelkezik, mint a “nagy” olimpia: ötkarika, láng, nyitó- és zárórendezvény, olimpiai falu. 2017-ben a Győrbe látogató Olimpiai Családnak megmutathatjuk Magyarország és a város értékeit, szépségeit és a házigazda szerep tovább erősíti a hazai sport és az utánpótlás-nevelés jelentőségét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik